Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Økt tilskudd i budsjettforliket

Etter budsjettforliket på Stortinget får Det frivillige Skyttervesen 29,265 millioner kroner. Det er 500.000 kroner mer enn det Regjeringen først foreslo.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Mandag kveld ble regjeringspartiene Høyre og Fremskrittpartiet enige med Kristelig Folkeparti og Venstre om budsjettet for 2016. Det ble en hyggelig lesning for Det frivillige Skyttervesen.

Budsjettforliket gir Det frivillige Skyttervesen 500.000 kroner ekstra.

Det opprinnelige budsjettforslaget fra Regjeringen var at Det frivillige Skyttervesen skulle få 28,765 millioner kroner. Nå er det tilskuddet via statsbudsjettet økt til 29,265 kroner.

– Det er svært gledelig at budsjettforhandlingene har medført at vi nå ser ut til å motta 500.000 kroner mer enn det opprinnelige budsjettforslaget. Jeg vil derfor takke politikerne for den brede støtten de har gitt oss, og at de gjennom budsjettforhandlingene har prioritert betydningen av det viktige arbeidet DFS gjør for samfunnet generelt og Forsvaret spesielt, sier president Bernt Brovold og legger til:

– Den brede støtten fra Stortinget er et svært viktig utgangspunkt for videre behandling av ny formålsparagraf og Solliutvalgets rapport, avslutter Brovold.