Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Rino Leirvoll ble årets ildsjel

Rino Leirvoll fra Napp skytterlag i Lofototen ble årets ildsjel. FOTO: Skytterlinken

Rino Leirvoll er en ressurs i Napp skytterlag. Nå får han fortjent heder som årets ildsjel.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Rino Leirvoll har lagt ned iherdig innsats, engasjement og massevis av entusiasme for skyttersaken i Lofoten skyttersamlag og Napp skytterlag. Nå har en enstemmig jury kåret han til årets ildsjel. En pris som deles ut av Skytterlinken.

Tidlig krøket

– Rino Leirvoll ble «tidlig krøket». Hans onkel var lagleder i skytterlaget og tok ham med på skyting første gang i 10-11-årsalderen. Etter å ha mottatt sin første pokal var det gjort. Skytesporten hadde fått en ny ildsjel. Rino forteller om turen hjem fra skyting hvor han ender opp med å spasere midt i bilveien med et fast blikk på pokalen, heter det i begrunnelsen for utdelingen. 

Etter noen år som fisker ble Leirvoll landkrabbe. Siden har han over 30 år bak seg som ungdomsleder i både skytterlag og samlag. Fra 1999 har han også vært formann i Napp skytterlag.

Renovering

Under hans ledelse er det igangsatt en omfattende renovering av lagets skytebaner. Etter over 5.000 dugnadstimer, og med god hjelp fra andre ildsjeler i Napp, har laget nå et tidsriktig anlegg med elektronikk både på 100, 200 og 15 meter. Varmebod er bygget og snart står et nytt flott skytterhus ferdig.  

– I Napp skytterlag jobbes det kontinuerlig med å skape et alternativt idrettstilbud for bygdas ungdommer og voksne. 30 ungdomsskyttere er et signal på at det jobbes godt i laget. Rino Leirvoll er en garantist for videre satsning. Laget har de siste årene hatt jevn god deltakelse på samlagsstevnene i Lofoten, fortsetter juryen. 

Årets ildsjel er en pris som tildeles ildsjeler innenfor Det frivillige Skyttervesen. Prisen gis av firmaet Skytterlinken AS for å synliggjøre den frivillige innsats og dugnadsånd som finnes i skytterlag og samlag rundt om i Norge. Prisen består av diplom og trofè til vinneren samt gavekort på 10.000 kroner til ildsjelens skytterlag. Prisen deles ut ved en passende anledning tidlig neste år.