Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Fotballen slutter seg til kritikken

Slik blir Åsland skytebane!

Også Oslo fotballkrets stiller seg bak kritikken av byrådet i Oslo, som ønsker å droppe planene for Åsland skytebane.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

9. desember skal byrådet i Oslo vedta budsjettet for 2016. Nordstrand skytterlag håper de styrende partiene (Arbeiderpartiet, Venstre og Miljøpartiet de Grønne) endrer syn på utbygging av Åsland skytebane. Laget har stått uten bane siden deres tidligere anlegg ble lagt ned i 2008, og det har vært vedtatt bygging av bane i fjell flere ganger.  Nordstrand skytterlag har i dag kun en innendørsbane på deling.

Fotballstøtte

Selv Oslo fotballkrets er på linje med resten av Oslo-idretten. De har satt Åsland skytebane øverst på sin prioriteringsliste. Byrådet øsker heller å bevilge penger til kunstgressbaner.

– På fotballens vegne er jeg veldig fornøyd med at vi får rekordstore bevilgninger, men jeg slutter meg helt til kritikken fra resten av idretten mot at byrådet ikke i større grad følger idrettens prioriteringer, uttaler Kenneth Eriksen, som er leder for Oslo fotballkrets til Aftenposten, som har en stor sak om dette.

Harme og sinne

Som vi skrev sist uke har Oslo idrettskrets gått hardt ut mot byrådets forslag. De reagerer sterkt på at byrådet opphever fattede vedtak og velger å se bort fra idrettens egen prioriteringsliste over hvilke anlegg byen trenger.

– Dette har vakt harme, sinne og frustrasjon i hele Oslo-idretten, sier leder Norvald Mo i Oslo idrettskrets til Aftenposten.

Det som har skapt disse sterke reaksjonene var først at byrådet i sin budsjettinnstilling valgte å skrinlegge planene om en skytehall på Åsland.

– Det er et prosjekt som har stått øverst på vår prioriteringsliste i flere år. Det er vedtatt av bystyret og det er satt av penger. Og så skrinlegger det nye byrådet hele prosjektet med et pennestrøk uten å informere oss. Det er uakseptabelt, mener han.

Han fortsetter:

– Ja, tilleggsinnstillingen er et soleklart brudd med en ordning som opprinnelig var ønsket fra politisk hold og som vi har praktisert i mange år. Den går ut på at idretten lager en prioriteringsliste over anlegg som bør bygges i Oslo. Dette gjør vi i en bred, demokratisk prosess hvor anleggene vurderes på flere nivåer, sier Mo, som nå har opplevd at byrådet fullstendig overser listen som idretten har samlet seg bak for 2016.

Byrådet foreslår å bevilge null kroner til de fem anleggene øverst på listen, og vil i stedet bevilge penger til fotballbanene som står på plassene 6 til 9 på idrettens prioriteringsliste.

Uenig byråd

– I vår innstilling har vi fulgt deres liste, men vi har foreslått å bevilge penger til prosjekter som er så klare at de kan påbegynnes og fullføres i 2016. Jeg ønsker ikke å begynne med prosjekter som vi ikke vet om vi får fullført. Jeg vil ikke ha en ny Åslandhall, der ble det fattet vedtak uten at pengene var på plass, sier byråd for frivillighet, kultur og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap) til samme avis.

Så gjenstår det å se om Oslo-politikerne tar til fornuften kommende uke.

Les hele saken i Aftenposten her.