Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Endte opp med to DFS-ordførere

Arne Fossmo blir ordfører i Ringebu.

Det frivillige Skyttervesen står igjen med to ordførere etter kommunevalget. Ola Tore Dokken blir ordfører i Nordre Land, mens Arne Fossmo ble det i Ringebu. 

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Som vi skrev dagen etter valget lå det an til tre ivrige skyttere i ordfører-stolen. Men det endte opp med to.

Ringebu-ordfører

Arne Fossmo gjorde et brakvalg. Da alle stemmene var talt opp fikk Arbeiderpartiet rent flertall. Dermed må forretningsmannen og skytteren legge om hverdagen. Andre må styre Fåvang Jakt og Våpen, når han skal styre kommunen de neste årene.

– Jeg var ikke forbedret på dette. Vi hadde aldri drømt om rent flertall. Men jeg skal prøve å gjøre en så god jobb som mulig, sier han til gd.no.

– Jeg er veldig spent på jobben som ordfører. Det viktige for meg, blir å innfri partiprogrammet.

Nordre-Land-ordfører

Den dobbelt skytterkonen Ola Tore Dokken gjorde et brakvalg for Senterpartiet, og inntar ordførerstolen om noen uker. 

– Det blir spennende, men jeg har noen hektiske uker foran meg, forteller han til skyttertidende.no.

Nådde ikke frem

Aleksander Øren Heen gjorde et kjempevalg for Senterpartiet i Årdal. De fikk 38,5 prosent av stemmene, og Arbeiderpartiet mistet sin rene flertall for første gang etter 2. verdenskrig. Likevel blir det Ap-ordfører, da Miljøpartiet de grønne har gitt sin støtte den veien.

– Etter det jeg er kjent med så har MDG inngått en avtale med Arbeiderpartiet. Vi kom aldri i gang med reelle forhandlingar med MDG. Ansvaret for ei konstituering som ikke er i tråd med det velgerne har ønsket, må de bære alene på sine skuldrer. Det hadde vært bedre med et skifte, sier han til Sogn Avis.

I tillegg har ildsjeler i Det frivillige Skyttervesen inntatt en rekke kommunestyrer, der de får gode posisjoner i ulike utvalg. Vi gratulerer alle sammen.