Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Bjarne Sandvik ble årets årdøl

Bjarne Sandvik er kåret til årets årdøl.

Bjarne Sandvik fra Knippenborg skytterlag er kåret til årets årdøl.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Mr. Knippenborg har lagt ned stor innsats for skyttermiljøet i Årdal gjennom 45 år. Det blir også vektlagt at Bjarne Sandvik i en alder av 75 år endelig hentet hjem en mesterskapsmedalje på Landsskytterstevnet i felt. Debuten var i 1972.

Han har imidlertid medalje fra bane fra tidligere, og har også vært en gang på Kongelaget. Det var i 1986.

– I finalen i NM i feltskyting på årets Landsskytterstevne traff Bjarne Sandvik med 11 av sine finaleskudd. Det gjorde at han havnet på 83. plass i konkurranse med de aller beste skytterene i landet. For dette fikk han mesterskapsmedaljen - og for dette får Bjarne utmerkelsen Årets årdøl, sa ordførar Arild Ingar Lægreid i følge Sogn Avis.

Han påpeker at Bjarne Sandvik har lagt ned enorm innsats for skyttersporten.

– Han er dugnadssjef og styrer det meste av aktiviteten på skytebanen. Ikke bare er han den ivrigste til å trene skyting, han er også den ivrigste til å drive vedlikehold av bygninger, skivemateriell og uteområde på Loi skytebane, heter det i begrunnelsen. 

Prisvinneren var selvagt overrasket.

– Dette hadde jeg virkelig ikke regnet med. Jeg skjønner nesten ikke hvordan dem kan ha kommet på dette her, men det er bare utrolig kjekt, sa mannen som skjøt omlag 100 stevner i fjor.

Les hele saken i Sogn Avis her.