Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Den tredje DFS-ordføreren

Steinar Halvorsen blir den tredje ordføreren med solide røtter i Det frivillige Skyttervesen.

I dag ble det klart at Steinar Halvorsen blir ordfører i Loppa kommune. Han er den tredje ordføreren med solide røtter i Det frivillige Skyttervesen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Som skyttertidende.no meldte etter valget er det flere med bakgrunn i Det frivillige Skyttervesen som har fått tillit av velgerne. Ola Tore Dokken (Sp) ble ordfører i Nordre Land etter en voldsom oppslutning, mens Arne Fossmo (Ap) maktet det samme i Ringebu.

Lenge lå Aleksander Øren Heen an til å velte Ap-dominerte Årdal, men kom ikke i land med forhandlingene.

Loppa-ordfører

I dag ble det imidlertid kjent at Steinar Halvorsen får tilliten i Loppa kommune. Hammerfest-skytteren har forhandlet med de andre partiene helt frem til i dag. Nå har Høyre-mannen og hans parti kommet til enighet med Arbeiderpartiet om valgteknisk samarbeid. 

– Jeg er veldig fornøyd med avtalen. Jeg må si at jeg føler meg trygg på de avtalene som er gjort og de personene vi har med å gjøre, sier Steinar Halvorsen, reiselivsaktør på Sandland og opprinnelig fra Honningsvåg til altaposten.no. 

Halvorsen er veldig fornøyd med den valgtekniske avtalen de har fått med Ap. Ap får den nye varaordføreren og at partiet vil bekle tre posisjoner i formannskapet. Opposisjonen får kun ett medlem. Etter det Altaposten erfarer ligger det nå an til en kvinnelig varaordfører.

– I utgangspunktet kom vi veldig skjevt ut, men Ap tok grep i forhandlingsutvalget som gjorde at vi kom oss videre. Det satte vi pris på. Vi har nå stor tillit til de personene som kom inn. Dette viste at de ønsket å komme videre med oss, sier Halvorsen.

De sakene Høyre og Ap er uenige om, ønsker han ikke å snakke om nå. Det viktigste er det de er enige om.

– Det er næringsutvikling, og det er det vi må ha fokus på. Det er alle sammen enige i. Vi har tre hovedpunkter: næringsliv, samferdsel og trivsel – der skal vi utvikle Loppa kommune. Og med de relasjonene jeg har fått gjennom forhandlingene, er jeg veldig optimistisk, fastslår han til nettstedet.

– Skal du slutte å jobbe nå?

– Nei, det er nå jeg skal begynne å jobbe. Stina (kona, journ.anm.) sier at jeg endelig skal begynne å få meg en ordentlig jobb og ikke bare dilte etter henne på Sandland Brygge. Nå skal vi i stedet gjøre en jobb de neste fire årene som jeg håper Loppa-samfunnet vil merke, sier han videre til altaposten.no. 

Avtalen er bindende for konstitueringsmøtet i Loppa kommunestyre fredag 30. oktober.

Les hele saken hos www.altaposten.no.