Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Skal kurse Panserbataljonen

Det frivillige Skyttervesen har knyttet sterkere bånd til Panserbataljonen. Fra venstre: Utdanningssjef DFS Engebret Mjøseng, Pål Berglund, Regina Alexandrova, rittmester Mats Randers og generalsekretær i DFS, Jarle Tvinnereim.

Det frivillige Skyttervesen har bistått Forsvaret med opplæring i mange tiår. Nå skal de også kurse Panserbataljonen på Setermoen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det frivillige Skyttervesen (DFS) har lang erfaring med skyteinstruktørkurs for Heimevernet, og har også gjennomført kurs for blant annet HMK Garden. Det er denne kompetansen Panserbataljonen nå vil nyte godt av.

- Dette er et ønsket samarbeid fra begge parter. Vi i Det frivillige Skyttervesen har som formål å lære flest mulig å behandle våpen og har i nærmere 50 år bistått Heimevernet med opplæring av skyteinstruktører.  Det blir spennende å se på hva vi også kan bidra med inn mot Panserbataljonen, sier generalsekretær i Det frivillige Skyttervesen, Jarle Tvinnereim til skyttertidende.no.

Skyteinstruktørkurs

Det er utdanningsavdelingen ved Skytterkontoret i Oslo som er ansvarlig for disse kursene. På instruktørsiden har de også et samarbeid med Forsvarets skyteutvalg, som blant andre skytterkongene Vebjørn Berg og Kim-André Aannestad Lund er en del av.

Skyteinstruktørkurs er opplæring i grunnleggende skyteteknikk, teori og praktisk skyting med veiledning og feilretting.

Engasjert seg

Det frivillige Skyttervesen har i flere år jobbet med å gjøre kursene bedre kjent i Forsvarets øvrige avdelinger. Nå har de også fått bistand fra sentrale politikere.

En av disse er Stortingsrepresentant Regina Alexandrova. Etter å ha blitt bedre kjent med organisasjonen har hun engasjert seg for å få DFS sin viktige forsvarsrolle bedre synliggjort i Forsvaret generelt.

- Det frivillige Skyttervesen yter et viktig bidrag inn mot Forsvaret og deres kompetanse er viktig å benytte seg av. Det er gledelig at Panserbataljonen nå ser muligheten til forbedring innen våpenopplæring med et samarbeid med Det frivillige Skyttervesen, sier Stortingsrepresentant og forsvarspolitisk talskvinne for Høyre, Regina Alexandrova.

Verdifull utdanning

Det var sist uke Det frivillige Skyttervesen møtte ledelsen i Panserbataljonen for å se hva de kunne tilby. Resultatet var at de nå skal se på tidspunkter hvor dette kan gjennomføres i 2016.

– Vi er fornøyd med kompetansen til Det frivillige Skyttervesen. De gir verdifull utdanning til våre instruktører. Vi har ikke tidfestet noe kurs, men vi er i dialog med dem som lager utdanningsprogrammet. Vi har hatt kurs tidligere av DFS både på befalsutdanningen i bataljonen og i Heimevernet, og det har vært veldig positivt, uttaler sjef for Panserbataljonen, Pål Berglund, til avisa Nye Troms etter møtet.