Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Gromsrud hedret etter 45 år i styret

Magne Gromsrud har gjort en stor innsats for Urskog skytterlag. Her får han heder fra Arne Jørgen Gangnes (til venstre) i Akershus skyttersamlag. FOTO: Privat

Magne Gromsrud har tatt i et tak for Urskog skytterlag kontinuerlig siden 1970. Nylig ble han hedret.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Magne Gromsrud gikk ut av styret i skytterlaget på årsmøtet i oktober etter å ha hatt verv nesten sammenhengende siden 1970, i følge skytterlaget.

Nylig fikk han overrakt Det frivillige Skyttervesens skjold for sitt arbeid for skyttersaken.

I statuttene står det blant annet:  «Skoldet kan også tildeles enkeltpersoner som har gjort en særlig god innsats for skyttersaken».

Tidlig inn

Magne Gromsrud kom inn i skytterlaget og var med på sitt første Landsskytterstevne i 1969. Året etter ble han styremedlem i skytterlaget og sekretær fra 1971. Han har vært leder i to perioder, fra 1974-75 og 1979-84.

Han var også svært aktiv i ungdomsgruppa på 80-tallet hvor Urskog sine ungdommer ofte var med og preget resultatlistene. Fra 1994 og til han gikk ut av styret i høst var han sekretær. Magne var også svært sentral på slutten av 90-tallet når arbeidet med utbygging av banen med elektroniske skiver startet.

Primus motor

– Han var primus motor når vi bygget på skytterhuset for noen få år siden. Uttalige timer har Magne hatt på banen som «vaktmester» og som instruktør og standplassleder for storviltjegere, HV-soldater og våre egne ungdommer, skriver skytterlaget på sin hjemmeside.

Magne var også Akershus skyttersamlags banekontakt i vel 10 år.