Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

To skyttere er nominert til årets navn

Nils Bernt Rinde kunne juble for nytt militært NM-gull på Lesja. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Nils Bernt Rinde og Odd Arne Brekne kan bli årets idrettsnavn på Lister.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det er Lister/Lister 24s sportsmedarbeidere som har plukket ut totalt åtte kandidater til prisen. Seks menn og to kvinner.

På listen finner vi to skyttere. Riktignok er den ene plukket ut med bakgrunn i sin skyting i Norges Skytterforbund, men Odd Arne Brekne vant nylig Oslo Open etter strålende skyting. Slik lyder begrunnelsen for valget av 28-åringen:

– Skarpskytteren som kjemper for å kvalifisere seg til OL i Rio. Var med på det norske laget som tok to sølv og en bronse i EM i Slovenia i juli. I oktober satte han verdensrekord på 300 meter halvmatch under militært VM i Sør-Korea. Det norske laget tok gull og sølv i lagkonkurransene, mens Brekne sikret seg 7. plass individuelt.

Den andre kandidaten er Farsund-mannen Nils Bernt Rinde. 43-åringen tok et nytt NM-gull under militært-NM under Landsskytterstevnet. Det var hans fjerde totalt. I tillegg har han en rekke andre titler fra LS. Her er begrunnelsen:

– Sikret seg sitt fjerde NM-gull i militær skyting siden 2007 under Landsskytterstevnet på Lesja. I Stangfinalen ble det bronse på Farsund-skytteren. Han ledet halvveis, men «teknisk kluss» i forbindelse med lading medførte at Stangtittel nummer seks glapp.

De andre kandidatene er Alexander Hagen, boksing, Stefan Strandberg, fotball, Håkon Mushom, friidrett, Michelle Kovacevic, håndball, Connie Fredbo, fotball og Roar Lindblad, motorsport.

Slik kan du stemme, dersom du vil hjelpe en av skytterne fram til seier:

Send sms til 2077 med kodeord «lister24 idrettsnavn»  og deltakernes nummer.

Taster du «lister24 idrettsnavn 1» og sender til 2077, har du gitt en stemme til Odd Arne Brekne. «lister24 idrettsnavn 3» er Nils Bernt Rinde sitt nummer.

Hver sms koster 5 kroner. Du kan sende så mange sms du ønsker. Hver sms blir regnet som én stemme.

Sammen med lesernes stemmer vil stemmene til avisens egen sportsjury også telle med når status skal gjøres opp.

Det er andre  gang regionavisen Lister inviterer leserne med på en slik kåring. 

Les hele saken i regionavisen Lister her.