Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Falken vil øke aktiviteten

Sebastian Blomseth (til høyre) er en av de unge lovende skytterne i FalkeN, som nå kan søke om stipend

Falken skytterlag vil ha opp aktiviteten før norgescupstevnet og Landsskytterstevnet i Målselv neste år. Nå vil laget dele ut fem stipende på 5.000 kroner.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Med norgescup på hjemmebane og Landsskytterstevnet i nærområdet vil Falken skytterlag ha større aktivitet. Skytterlaget arrangerer tredje runde av norgescupen sammen med Målselv og Storfjord.

De ønsker å få med ungdommen, og lyser nå ut inntil fem stipend på 5.000 kroner hver, som vil bli delt ut etter Landsskytterstevnet.

– Det er myntet på dette året der det er masse som skjer i skytesporten. Det kulminerer jo med LS, der Falken vil være representert, gjerne med mange, sier Helge Jørgensen fra Falken skytterlag til Folkebladet.

Det er kun medlemmer av Falken skytterlag som er aktuelle. Styret har satt om flere krav for å kunne bli tildelt stipendet. 

Blant annet må de trene mye og føre treningsdagbok, delta på flere miniatyrstevner, feltstevner og banestevner, i tillegg til å delta i norgescupen og LS. Pluss i boken kan de få gjennom å delta i lagets komiteèr og på dugnader.

– Slik det var i år var det lite deltagelser på stevner rundt omkring i sommersesongen. Det kunne helt klart vært mer, og det prøver vi å øke med å sette de kravene som gjør at de må være med på stevner og representere Falken, sier Jørgensen videre til avisen.

De har i dag rundt 15 aktive skyttere.

– Vi skulle gjerne vært 5-10 stykker flere, sier Jørgensen.

Les hele saken i Folkebladet her.