Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Samarbeid om skytebaner

Det ble et godt møte mellom representanter fra Forsvarsbygg, HV-staben og Miljødirektoratet samt Det frivillige Skyttervesen. Foran fra venstre:: Esten Murbrech (HV), Per Siem (Forsvarsbygg), Bak fra venstre.: jt, Jens Sverre Knutsen, Torstein Finnesand (Miljødirektoratet), Tormod Strand (HV), Jo Inge Aambakk (HV)

Kartlegging og samarbeid om skytebaner sto på dagsorden, da Det frivillige Skyttervesen møtte Forsvarsbygg, HV-staben og Miljødirektoratet.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

I samarbeidsavtalen med Heimevernet er et av punktene at HV-staben skal være Skytterkontorets kontaktpunkt overfor Forsvarsbygg. På møteplanen var erfaring med etablert samarbeid om Forsvarets bruk av DFS skytebaner.

– Forsvarsbygg forvalter en god del av gjeldende avtaler mellom Forsvaret og  skytterlagene  om bruk av skytebanene. I tillegg har HV avtaler direkte med mange skytterlag. Vi hadde en god dialog om erfaringer og videre samarbeid, forklarer generalsekretær Jarle Tvinnereim og legger til:

– Dessuten var Miljødirektoratet invitert for å orientere om statusen i arbeidet med kartlegging av skytebaner i Norge, som grunnlag for vurdering av nye støyretningslinjer.