Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Vil flytte fram LS ei uke i framtiden

Østfold skyttersamlag vil endre tidspunktet for Landsskytterstevnet.

Østfold skyttersamlag vil ha Landsskytterstevnet ei uke tidligere enn hva som har vært praksisen de siste årene.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Et enstemmig ombudsmøte i Østfold gikk inn for forslaget fra Råde skytterlag, da de møttes denne uka.

De siste årene har LS vært avviklet i uke 32.

– Da «fellesferien» som oftest avsluttes i uke 30, vil det være enklere for mange i forbindelse med ferieavvikling at LS er låst til uke 31, eller i det minste uka etter fellesferien, var forslaget fra Råde skytterlag som fikk full tilslutning.

Trenger diskusjon

Ungdomsleder i Råde skytterlag, Lars-Erik Holstad Lilleng, mener det er sunt for Det frivillige Skyttervesen å ta denne debatten.

– Det er en stund siden sist den ble debattert, og det vil ta tid å endre på tidspunktet. LS har fireårs syklus fra vedtak til arrangement. Råde skytterlag mener derfor det er bra om tidspunktet for LS blir vurdert nå, påpeker han.

To grunner

Generalsekretær Jarle Tvinnereim forteller at de foreløpig ikke har mottatt forslaget, men at det vil bli saksbehandlet når det kommer inn.

– Det er to hovedgrunner til at tidspunktet er som det er i dag. Det har vært et ønsket tidspunkt i søknaden fra de som skulle arrangere. Dessuten har det vært av omsyn til våre hovedsamarbeidspartnere, som ønsker LS etter hovedferien er over, forklarer han.

Gikk opp en tier

Østfold skyttersamlag vedtok også å gå opp en tier på innskuddet på stevner.

Ombudsmøtet gikk også inn for å endre statuttene for lagskytingene, slik at hvert skytterlag kan delta med inntil to lag.

Etter forslag fra Råde ønsker Østfold å fjerne kravet om en junior for ungdommene i lagskyting med en prøveperiode på to år. De ønsket også å fjerne kravet om forhåndsuttakning av lagskyttere på samlagsstevnet på felt, slik at de tre beste fra et lag teller uansett.

Oddvar Andesen ble gjenvalgt som samlagsleder.