Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Fortsetter i ordførerstolen

Jan Håvard Refsethås fortsetter i ordfører-stolen i Holtålen kommune. FOTO: Privat

Skytterne i Det frivillige Skyttervesen inntar maktposisjonene i kommune-Norge etter valget. Den siste er Jan Håvard Refsethås, som blir ordfører i Holtålen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Vararepresentanten til Skytterstyret har vært fungerende ordfører i Holtålen kommune de siste fire årene. Etter valget så det imidlertid ut som han skulle forsvinne ut av denne posisjonen. Men SV hoppet av avtalen med Arbeiderpartiet, da de mente å ha fått uriktige opplysninger under forhandlingene. Dermed lå veien åpen for Jan Håvard Refsethås. Han representerer Senterpartiet, som stilte fellesliste med Venstre. I tillegg til SV er også Høyre med i samarbeidet.

– Jeg var ute noen dager, men kom inn igjen. Men jeg tok ingenting for gitt før konstitueringen 15. oktober, forklarer Refsethås til skyttertidende.no.

Han er dermed den fjerde ordføreren med solide røtter i Det frivillige Skyttervesen. De andre tre er Ola Tore Dokken i Nordre Land, Arne Fossmo i Ringebu og Steinar Halvorsen i Loppa.

I tillegg kan vi nevne Erik Unaas. Eidsberg-ordføreren fikk fornyet tillit etter fire år i stolen. Han har fortid i Det frivillige Skyttervesen via sitt arbeid for Norsk Skyttertidende.