Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Pekka mester igjen

Pekka får pokal og medalje av nyvalgt samlagsleder Torgeir Svergja

Fjorårsmesteren Per Erik Oldertrøen alias Pekka sto nærmest og ventet som "gjedda i sivet", hugg til i kjent stil og vant samlagsstevne i feltskyting på Røros. Dermed tok han sitt sjette mesterskap i felt i Nord-Østerdal, det andre på tre år. Han vant i Vingelen i 2016.

Han vant klart med to treff foran lagkameratene Geir Håkon Nystuen og Roger Nilsen, begge meget meritterte skyttere på felt. Og før anvisning var det den gamle leksa opp igjen: Han skjøt elendig og resultatet var bare flaks! Den er vel ingen som går på lenger.

Levert varene tidligere

Og Pekka har levert vare på felt tidligere som vinner av NM felt under landsskytterstevnet i Målselv og her kan en også ta med seieren på ØM på Dokka i Pekka har for øvrig fem titler på bane i Nord-Østerdal. Grunnen til at han ikke har flere titler er rett og slett at i den samme perioden har vært mange meget gode feltskyttere i Nord-Østerdal.

 Sølvguttene

Sølvmedaljene gikk til ungguttene Kristian Westum, Tynset og Martin Strypet, Alvdal. Det lover bra at begge hevder seg godt på grovfelten i sitt aller første år der.

 Hågens første

I mesterskapet i kl. 2 vant Hågen Strypet, Alvdal etter imponerende kneskyting på omgangen. Hågen vant dermed sitt første mesterskap og hadde all grunn til å være ekstra fornøyd med dagen

 Alle hadde 30

På finfelten kunne en for første gang registrere at samtlige skyttere i V65 hadde 30 treff og fullt hus etter 30-skudden. Det har ikke skjedd tidligere i samlagets historie. Idar Moseng vant her omskytinga om mesterskapet med Torbjørn Halvorsen, Ø.Rendal som spolerte sine vinnersjanser ved å skyte to innertreff i feil figur. I V73 vant Per Dalåsen overraskende, men fortjent, mesterskapet. Han har det med å levere topprestasjoner innimellom og dette var tydeligvis dagen. Her er det grunn til å nevne at den samme Per Dalåsen vant V73 på Kjemsjøstevnet to år på rad, 2016 -2017.

 Favorittseiere

Ellers ble det favorittseiere i kl. jr. med Marius Tuveng, Dalsbygda. Det var ingen tilfeldighet for Marius vant jo mesterskapet på det store Kjemsjøstevnet i påsken. I eldre rekrutt var det Julie Østgård fra Tynset som ledet, men her kom Jørn Strypet hardt på slutten og vant. I rekrutt vant en nykommer innen skyttersporten Markus Hegstad Graven fra Vingelen. Her la en merke til andremann på mesterskapet, Elias Stålem, Nora som skjøt 29 treff med cal. 22 i den innledende 30-skudden. I det hele tatt var det mye god skyting i denne klassen der vindforholdene var til å leve med for de som skjøt med ca. 22. Og Isak Bråten, Alvdal skjøt jo 29 treff i nybegynner ung – også han med cal. 22.

Flott stevne

De meget rutinerte arr. fra Røros skytterlag med litt assistanse fra Brekken&Ausund leverte et prikkfritt arr. der en kunne legge merke til detaljer som en sjelden ser på andre feltstevner. Men så har de også et terreng som de fleste bare kan drømme om. Om fjorten dager er det på’n igjen med Den norske fjellmaraton, da i samarbeid med Glåmos skytterlag. Dette er en de helt store klassikerne i feltskytter-Norge.

Resultatene finner du her