Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Geir Håkon Nystuen landsdelsmester i felt

Foto: Randsfjord skytterlag

Tynsets eminente feltskytter Geir Håkon Nystuen viste storhet da han snappet tittelen foran nesa på mange av favorittene under Landsdelsstevnet på Jevnaker i går. Ikke nok med det, Hans Runar Kojedal, Røros viste at han også innen feltskyting har etablert seg i toppen.

Geir Håkon lå helt nede på en 12 plass og var den siste på 30 treff. Men han presterte dagens beste omgang på 12/8 og vant. Fra en plass enda lenger bak i køen - 15.plass - skjøt Hans Runar Kojedal seg opp på pallen med en tredjeplass. Han hadde dagens nest beste omgang - 12/7. 

Roger Nilsen hadde også 30, men feilet på ett av holdene på omgangen.

Geir Håkon fikk følge av unggutten Martin Strypet som ble nr. 2 på 30-skudden i kl. 3. 

På finfelten var det Jørn Strypet som klarte seg best blant de meget få lokale skytterne. Han havnet på en femteplass etter å ha ligget som nr. 3 før omgangen. 

Ekspert

 Geir Håkon Nystuen kan vel betraktes som en ekspert på feltskyting. Han satser ikke noe på bane og miniatyr, men er en av de få som trener på feltskyting. Det har også gitt resultater. Han ble landsdelsmester i Trysil i 2005 etter omskyting og allerede neste år ble han nr. åtte og fikk medalje under stevnet på Tingelstad. Men Geir Håkon er også en fremragende felthurtigskytter der han under Landsskytterstevnet på Oppdal i 2013 kom helt til finalen der han ble slått ut i semifinalen.