Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Mye god skyting under LDKS i Trysil

Det ble tre andreplasser på våre lokale skyttere under Landsdelsstevnet på 15 m i Trysil i helga.

Karstein Skundberg, Tynset ble rangert bak legenden Odd Kolsrud i V73, begge med 350. Men det å være like i hæla på Odd Kolsrud representerer også at Karstein Skundberg befinner seg på nasjonalt topplan. Ellers var det to av de yngste skytterne Emma Heidtmann, Nora i kl. rekr. og Emma Olea Eide, Tynset sto for store prestasjoner da de ble nr. 2 i sine meget harde klasser.

 

Roger Nilsen, Tynset som ble nr. fire i mesterskapet kl. 2-5 hadde med to innerblinker til blitt nr. to. Men Roger er på offensiven og kombinerte turen sørover med å vinne den store Blakerfelten som samlet 270 skyttere. Karl Ole Knutsen, Røros skjøt også helt topp med 244 i kl. 4, noe som holdt til seier.

John Rosvold fra Tynset har nå kommet opp i kl. 1 og fortsetter å skyte fulle hus. Denne gangen fikk han følge av Turid Henningsmo fra Dalsbygda som kombinerer det å kjøre skyttere med å skyte. 

Etterpå blir det tre treningsstevner framover mot åpningen av banesesongen for å holde fokuset på dette med baneskytinga og programmet der. Disse vil i år i sin helhet bli arrangert på Tynset.

Vekker oppmerksomhet

Men først og fremst er det grunn til å sette kryss i margen for den ferske rekruttskytteren Emma Heidtmann fra Nora.  Emma kommer fra ei god skole i familien og ikke minst meget grundig arbeid blant rekrutteringsskytterne i Nora. Et kryss i margen fortjener også Emma Olea Eide. Hun kommer også fra et godt og grundig miljø i Tynset skytterlag der de tar godt vare på de yngste. Emma Olea er en av flere jenter i Tynset som har valgt å fortsette med skyting også ute på stevner etter endt skyteskole. De to Emma’ene viser her veg og bekrefter at skyting er en idrett der jentene er fullt på høgde med gutta. Det er som kjent ikke så mange idretter der jenter og gutter konkurrerer i samme klasse.

 Veteranene

At veteranene vant samlagsskytinga på dette stevnet kommer ikke som noen overraskelse. De vant jo på Landsskytterstevnet i Førde men denne gangen hadde Torbjørn Halvorsen tatt plassen til Idar Moseng. Det bli neppe siste gang at dette laget lar høre fra seg.