Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Veteranene skapte historie

Vinnerlaget. Fra v.Hans IverKojedal, Idar Moseng, Egil Wikan og Karstein Skundberg

Våre samlagsskyttere i veteran skapte sensasjon da de tirsdag kveld vant samlagsskytinga her i Førde

Det var egenlig en blenende oppvisning de ga der de var i teten fra start til mål. Og da lagets 76 år gamle ankermann fra skive en forsvarte ledelsen etter blenende skyting, spesielt på knestående, kunne jubelen slippe løs.

Da var det full samling om å kunne feire denne for samlaget historiske begivenheten. Laget havnet på 398 der de to poengene gikk tapt på de to aller siste skuddene i Egils serie der skuddene satt litt lågt.

Idar startet opp med 100 med 9 indre, Karstein fulgte oppmed100 med seks indre. Da hadde V65-skytterne gjort jobben.

Hans Iver rodde det hele i land på den første vanskelige etappen for V55-skytterne.Hans 100 med fem indre varimponerende.

Dermed hadde Nord-Østerdal skaffet seg en ledelse med det til følge at Egil måtte ta den meget krevende oppgaven med å forsvare en ledelse fra skive en. Dette klarfte den 76 år gamle superveteranen med glans. Han holdt en oppvisning under d seks kneskudddene med fire innerblinker på de seks kneskuddene. Da var det nok opptil flere som øynet sjansen til gangs spesielt ettersom laget da fortsatt ledet med to poeng. Det kom tolitt lave nierehelt til slutt, men det var aldri noen sprekk og takket vaære en solid "konto" med innerblinker ble våre veteraner rangert klart foran Uttrøndelag med god margin og jubelen kunne slippes løs.

Dette var første gang at Nord-Østerdal vinner veteranskytinga under LS, så dette var en historisk sier.