Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Oppsummering etter SM bane

Roger Nilsen med grunnlagspokalen og mesterskapspokalen.

Årets samlagsstevne bane er historie. Vi kan tenke tilbake til et særdeles vellykket stevne både arr.teknisk og sportslig sjøl om en kunne ønske seg flere deltakere. Det er all grunn til å rette en stor takk til Nora skytterlag for arr. En takk også til Arbeidets Retts nett-TV som sendte stevnet live. Det er første gang i samlagets historie.

Nora skytterlag hadde lagt stort arbeid i forberedelsene og gjennomførte prikkfritt. Men det er et faktum at det å arr. et samlagsstevne bane byr på arr.tekniske utofrdringer. En manual er her svært ønskelig.

Premiebordet var verdt 16 000 kr med et premieinnskudd på 6 000 kr. Premiekommiteen med Svein Langøien i spissen hadde tydleigvis gjort en god jobb.  

Stevnet fikk en pangavslutning da Roger Nilsen skjøt 100 med ti indre fra skive en. Se bilde av skytekortet. Ragnar Sollid kopierte denne poensummen og innnerblinker da han skjøt om om tittelen under samlagsstevnet i Folldal for en del år siden.

Omskytinga i kl. V73 er også verdt å nevne. Arne Brendryen og Harald Gundersen viste her skyting av høg klasse begge to før Arne avgjprde etter andre omskyting med en omgang på 100 med ni indre. Men se på bildet av de to etter omskytinga. Harald leverte også en praktomgang.

Rekruttskytteren Ingrid Trønnes fra Folldal skrev på sitt vis historie under samlagsstevnet på Os søndag. På lagskytinga på 100 m måtte hun skyte som ankerkvinne på Folldals lag. I mangel av en skytter til å skyte knestående slik reglementet tilsa, stilte rekruttskytteren Ingrid opp for laget sitt uten å ha skutt et eneste skudd knestående tidligere. Og attpåtil uten noen form for spesialbekledning, ikke minst skytesko, som er en stor fordel når en skal skyte knestående. Men ikke noe av dette beit på Ingrid som skjøt 94 i joggesko til stor jubel og velfortjente applaus. Dermed var hun på sitt vis historisk der hun hadde prestert noe ingen hadde gjort før henne i samlagets historie.

Historisk var det også at Arbeidets Rett sendte stevnet live på sin nett-TV. Her er det grunnalg for store forbedringer produksjonsteknisk, men med bare ett fastmontert kamera var dette det beste vi kunne få ut av situasjonen.

Og når vi snakker om historie: Per Gunnar Bakkens åpning i V65 med 150 med 15 * er heller ikke hverdagskost på samlagsstevner.

Arr. hadde lagt mye arbeid i å arr. stangskyting. Her vant hurtigtoget Nils Tormod Mælen som ventet, men det var Marius Tuveng i kl. e. rekr. som på mange måter tok kaka der han skjøt hekle 21 treff. Neste gang løser vi nok utfordringene med å la også rekruttene skyte med sin ca. 22

Ellers viser vi til bildene.