Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Mye god skyting på vellykket Oslotur

Her er Stein Granengs rapport fra helgas fellestur til Oslo Open. Det ble levert mye god skyting, og som vanlig var det sosiale utbyttet stort.

Det har etter hvert blitt tradisjon at Nord-Østerdal Skyttersamlag setter opp buss til Oslo Open, Norma Open og Østre-stevnet første helga i desember. I år var vi nærmere 30 stk som fulgte bussen, de aller fleste skyttere, men også et lite "støtteapparat" i form av foreldre og foresatte. Det var en lett blanding av eldre garvede skyttere, noen "mellomfarere", mens noen var med var med for aller første gang! Det flotte med slike turer er at alle tar vare på hverandre, her stiller alle opp for hverandre, om det er hjelp til å justere børse, bæring av bagger eller ordne med litt mat. De eldste hjelper de yngste og omvendt. Et lite eksempel fra turen er når bestefar Egil Wikan på 76 år i det ene øyeblikket sitter og gir råd og tips om avtrekk og sikting til barnebarnet Emma Heidtmann på 10 år, for så i neste øyeblikk å få hjelp av Emma til å hente et avglemt hørselvern. FANTASTISK!! Så det er ikke bare det sportslige som teller på slike turer, like viktig er det sosiale, det å bygge relasjoner, stifte nye bekjentskaper, bli enda tryggere på hverandre, lære å omgå andre personer i ulike situasjoner. Under slike turer innfrir vi i hvert fall mottoet til DFS: "Skyting – en sport for alle" Gjennom slike bussturer er Skyttersamlaget med å skape et unikt miljø blant våre skyttere, på tvers av de ulike skytterlagene.

DET SPORTSLIGE:

For mange er disse stevnene et høydepunkt og et naturlig treningsmål innendørs i løpet av høsten og førjulsvinteren. Samlaget har også i de senere årene innrettet RB-karusellen, slik at alle de innledende stevnene i karusellen avholdes før Oslo Open. Dette for at skytterne skal ha et godt trenings og konkurranse -grunnlag til første helga i desember.

Vi i Satsningsgruppa har en klar MANTRA; Vi SKAL IKKE skal fokusere alt for mye på poeng og resultater. Det viktigste er at du som skytter sjøl er fornøyd! Fikk du til det du ønsket å fokusere på/trene på! Det betyr f.eks. like mye om "hvordan det såg ut i sikte"….var det rolig – urolig! Var holdeområdet bra, var avtrekkene bra osv. Men som kjent er skyting en resultatsport, og det er (kan være) vanskelig å ikke fokusere på poeng!

 

Blir for mye å ta med alle resultater her i en slik oppsummering, men tar med noen resultater fra disse 3 stevnene:

Norma Open i Alfhallen:

Idar Moseng, Nora i klasse V65 nr. 2 med 249 p. (Kvalifisert til finalen)

Gunhild Helstad, Øvre-Rendal i klasse Eldre Junior (seniorprogram) nr. 2 med 245 p

Soland Henningsmo, Dalsbygda i kl. ER nr. 17 med 249 p

Jørn Strypet, Alvdal i kl. ER nr. 28 med 249 p

Emma Olea Eide, Tynset i kl. R nr. 41 med 242 p.

Britt Nesteby, Tynset kl. 3-5 nr. 90 med 244 p.

Hans Runar Kojedal, Røros kl. 3-5 nr. 99 med 244 p.

Fra samme stevne bør også nevnes Adrian Aasegaard, Tynset som i kl EJ (seniorprogram) hadde 147(!!) poeng etter 15-skudden! Fikk kjenne litt på presset på 10-skudden og endte opp på 234 p. Men her skal nevnes at Adrian egentlig er junior-skytter, men valgte altså å skyte seniorprogrammet! Vi legger også merke til Emma Heidtmann, Nora i kl. nybegynner ungdom (Aspirant) skjøt hele 244 p. (ikke rangering i denne klassa)

 

Oslo Open (Nordstrand):

Egil Wikan, Nora i kl. V55 nr. 2 med 248 p. (Kvalifisert til finalen)

Andreas Tuveng, Dalsbygda i kl. ER nr.2 med 250 p. (Kvalifisert til finalen)

Idar Moseng, Nora i klasse V65 nr. 3 med 249 p. (Kvalifisert til finalen)

Sigbjørn Nystuen, Øvre-Rendal i kl, V65 nr. 10 med 248

Gunhild Helstad, Øvre-Rendal i klasse Eldre Junior (seniorprogram) nr. 4 med 243 p

Kristian Westum, Tynset i kl. J nr. 26 med 247

Jørn Strypet, Alvdal i kl. ER nr. 29 med 249 p.

Hans Runar Kojedal, Røros kl. 3-5 nr. 41 med 245 p.

Emma Olea Eide, Tynset i kl. R nr. 47 med 244 p.

 

 

Østre-Stevnet (Oslo Østre):

Gunhild Helstad, Øvre-Rendal i klasse Eldre Junior (seniorprogram) nr.1 med 346 p

Milda Marina Søberg Haugen, Røros i kl. J nr. 10 med 346 p

Jørn Strypet, Alvdal i kl. ER nr. 10 med 349 p. (250 p etter 25-skudden)

Soland Henningsmo, Dalsbygda i kl. ER nr. 10 med 349 p

Aksel Henningsmo, Dalsbygda i kl. R nr. 33 med 340 p

Idar Moseng, Nora i klasse V65 nr. 5 med 347 p. (250 p etter 25-skudden)

Sigbjørn Nystuen, Øvre-Rendal i kl, V65 nr. 9 med 346

Hans Runar Kojedal, Røros kl. 3-5 nr. 48 med 345 p.

Roger Nilsen, Tynset kl.3-5 nr. 48 med 345 p.

Ingvar Brohaug, Alvdal kl. 3-5 nr. 96 med 342 p

 Vil med dette takke for årets tur! En ekstra takk til vår stødige sjåfør Terje Tveråen (innleid sjåfør gjennom reisebyrået HIT&DIT) som loste oss trygt til og fra Oslo, gjennom smale bygater, bratte bakker og til tider litt isete veier.

 Hilsen Stein Graneng

P.S. Det er også all grunn til å rette en stor takk til Stein Graneng for at han nok en gang har tatt på seg å organisere denne turen