Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Et imponerende Fylkesmesterskap

Fra v. Aksel Henningsmo, Solan Henningsmo, Kristian Westum, Marius Tuveng, Andreas Tuveng, Martin Strypet og Jørn Strypet

Årets fylkesmesterskap ble et lite eventyr av et stevne for våre skyttere. Spesielt i de yngre klassene gjorde de virkelig "vei i vellinga" med to individuelle seire og seier på samlagsskytinga

Med Solan Henningsmo, Dalsbygda og Kristian Westum, Tynset på topp i sine klasser forteller om at norddølene dominerte årets fylkesmesterskap i baneskyting i Åmot

Våre skyttere var innblandet i tetstriden i praktisk talt samtlige klasser og viste med det en imponerende bredde. Spesielt gjelder det i begge ender av aldersskalaen. Solan Henningsmo, Dalsbygda slo til med en kanonomgang og skjøt seg opp til en fortjente førsteplass.Nok en gang Solan at han er «mann for sin hatt». Men det dreier seg om flere dalsbygdinger i denne klassa, og nå var Andreas Tuveng oppe på pallen med en tredjeplass.

Kristian tilbake

Junioren Kristian Westum, Tynset var også tilbake der han hører hjemme: på toppen av resultatlista. På dette fylkesmesterskapet forsvarte han ledelsen både individuelt med å bli mester samtidig som han avviste alle angrep fra den samme skive en med å skyte 100 på samlagsskytinga. Dette er to meget sterke prestasjoner som nok styrker sjøltilliten.

Veteranene

Jo eldre, jo bedre kan en være fristet til å si her. Men denne gangen som så mange ganger før var det «yngstemann» Hans Iver Kojedal fra Røros som fullstendig utklasset sine konkurrenter i V55. Og attpåtil har her samlaget Magne Egil Westum som ikke skjøt omgang og Egil Wikan på lager.

I de to andre veteranklassene ble det andreplass og sølv medaljer til Karstein Skundberg (V73) og Hans Sollid (V65).

 Høster frukter

Nord-Østerdal skyttersamlag fikk på dette stevnet nok en bekreftelse på at systematisk jobbing gir resultater. De mange gode resultatene i de yngre klassene kommer sjølsagt som et resultat av godt arbeid ute i de enkelte skytterlagene, men også fra ungdomsgruppa i samlagsregi. Veteranene på sin side er jo kjent for sine ukentlige samlinger gjennom vinter og våren, mens klasseskytterne ikke fikk det helt til denne gangen.

Mer beskjedent i kl. 3-5

Torgeir Graneng, Fåset ble bestemann med sin sjetteplass, mens Hans Runar Kojedal, Røros havnet et stykke ned på lista denne gangen. Men både han og Torgeir Graneng viste hva som bor dem da de la inn hhv 99 og 98 på samlagsskytinga. Dermed skjøt de laget fra Nord-Østerdal opp på en andreplass.

Samme plassering fikk også veteranheltene fra LS i Førde uten Egil Wikan på laget. Men reserven Ingar Magne Høye gjorde jobben som og berget andreplassen.

Honnør

Det er grunn til å sette et lite kryss i margen for Lonås skytterlag som var det eneste laget som stilte opp i den nye disiplinen lagskyting. Etter modell fra Landsskytterstevnet er dette en ny og tidkrevende øvelse på et fylkesmesterskap. Men lonåsingene stilte opp og ble nr. åtte. Her var Othilie Lunsæter med på å berge at det ble lagskyting i det hele tatt.