Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Treningsstevnene fortsetter på Alvdal

Torsdag fortsetter Alvdal med stevne i serien treningsstevner. - Vi har fått en litt beskjeden start på nyordningen med treningsstevner på 15 m, sier Egil Wikan, - men vi er i siget.

 I morgen kveld inviterer Alvdal til det tredje stevnet i rekke der Tynset og Nora har gått foran med å  «gå opp løypa». Mandag i påskeuka fortsetter Dalsbygda med stevne. Bare det at det arr. 15m-stevner i påsken, er jo en nyvinning i seg sjøl.

Ja takk, begge deler

-          Ideen til disse stevne kom da vi så hvor stor oppslutning skyteskolene hadde rundt om i lagene, sier Egil Wikan. Det var bare det at når 15m-sesongen sluttet rundt midt i februar, oppsto det på mange måter et vakuum for disse skytterne. De aller fleste gikk ikke over på feltskyting. Til det er overgangen veldig stor og de enkelte skytterlagene har heller ikke kapasitet til å serve alle disse nybegynnerne ute på feltskyting. Vi innså derfor at vi måtte fortsette med 15m-skyting fram mot banesesongen som starter. Derfor tok vi i Nora initiativ sammen med Tynset om å sterte med slike treningsstevner framover mot 1. mai.

-          Nå har alvdølene hektet seg på og i påsken gir dalsbygdingene sitt bidrag med sitt stevne.

Uhøytidelig

-          Vi legger opp til at dette er et meget uhøytidelig stevne der nybegynnerne kan ta et lite steg videre mot det å reise på åpne store stevner. I tillegg gir dette muligheter til at de unge skytterne kan treffe likesinnete fra andre bygder og bli kjente på tvers av lagsgrensene. Alvdølene har jo overlatt hele arr. til sine ungdommer. Bare det er et skritt i ei utvikling.

Topp og bredde

-          Når så vet at de skytterne som deltar i satsingsgruppa og ungdomsgruppa i samlagsregi også trenger et konkurransetilbud fram mot banesesongen, ser en her et godt eksempel på at topp og bredde kan gå hand i hand, sier Egil Wikan. At våre lokale toppskyttere tar dette på alvor, viste Roger Nilsen under stevnet på Os i forrige uke der han skjøt 348 på mesterskapet.

Samtykker

-          Vi har diskutert dette tiltaket uformelt i samlagsstyret og har ingen innvendinger sjøl om vi befinner oss i år der feltskytinga skal ha prioritet, sier lederen Stein Narjord. – Samtidig minner vi om at lagene bør se på Skyteskolene i en litt større sammenheng der det bør gis opplæring langt ut over de fem kveldene som det legges opp til på skyteskolene. Her bør alle disiplinene innen DFS komme, slik som feltskyting, baneskyting, skifelt og skogsløp kommer inn, sier Stein Narjord. Det er all grunn til å tru at disse stevene kommer på terminliste for 2018,

Påmelding

-          Påmeldinga skjer på dfs.no og er en ordning som må sees i sammenheng med opplæringsaspektet. Her må alle sørge sjøl sørge for å bli påmeldt og lære seg det systemet de møter i Det frivillige Skyttervesen ellers, sier Egil Wikan.