Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

To klasseseire under Østlendingenfinalen i helga

Både Kristian Westum og Egil Wikan var best i sine klasser under Østlendingenfinalen på Elverum sist søndag. Men også Roger Nilsen bekreftet at han hører med i toppen med sin 3.plass.

Kristian vant juniorklassa og har vist en imponerende form gjennom hele sesongen bortsett fra LS i Førde der han ikke fikk vist hvor god han er. Han avsluttet sin karriere som baneskytter i juniorklassa med å skyte 100 med ni indre.

Overgang

Men nå ligger det store utfordringer foran i løypa ved overgangen fra junior til eldre junior eller som skytter i kl. 4. Dette er ikke enkelt og her velger skytterne litt ulike varianter. Den nye klassa eldre rekrutt som var tenkt å gjøre denne overgangen litt mjukere, har ikke vært noen suksess. Men å gå rett inn i kl. 4 slik som Gunhild Helstad fra Ø.Rendal har gjort, krever tålmodighet og langsiktig tenkning. For heller ikke her gis det ved dørene i skytter-Norge.

Tredjemann i denne finalen, David Heidtmann fra Nora har igjen ett år i junior og har gjennom sesongen gradvis arbeidet seg oppover på listene og er klar til å overta tronen. Men her kommer det en gjeng dalsbygdinger som en ikke skal kimse av. Det ligger an til mye spenning her. Dessverre var det ingen av dalsbygdingene som kunne stille i finalen.

Eldst og best

Superveteranen Egil Wikan fornektet seg ikke og vant V55 klart. I sitt 75 år holder han fortsatt sine konkurrenter på avstand og det blir vel neppe lettere for konkurrentene når Egil får tatt Grå stær-operasjon utpå høsten. Tredjemann i denne klassa Magne Egil Westum som debuterer i V55-klassa denne sesongen vil nok vite å «bite» godt fra seg allerede neste år. I det hele tatt er det ikke manko på veteranskyttere i Nord-Østerdal skyttersamlag.

Blant V65-skytterne var Idar Moseng, Nora den som kunne by på hardest konkurranse i toppen, men det holdt bare til en andreplass etter Tore Hartz, Elverum som har vært den store skytteren i denne klassa i år.

Hang med lenge

Roger Nilsen hang lenge med i det store mesterskapet i kl. 3-5 men godt plassert bak suverene Ole Magnus Bakken fra Løiten som hadde åpnet med suverene 250. Men på de siste fem enkeltskuddene stående begynte det å kladde for alvor for Roger og fem poeng tapt ble det bare en tredjeplass. Roger var for øvrig den eneste av våre lokale skyttere som kvalifiserte seg til den avsluttende finalen.

Resultater:

Mesterskap kl. 3-5: 1. Ole Magnus Bakken, Løiten 347, 3. Roger Nilsen, Tynset 342.

Kl. V55: 1. Egil Wikan, Nora 346, 3. Magne Egil Westum, Tynset 344

Kl. V65: 2. Idar Moseng, Nora 350, 4. Sigbjørn Nystuen, Ø.Rendal 349, 5. Torbjørn Halvorsen, Ø.Rendal 330

Kl. jr.: 1. Kristian Westum, Tynset 349, 3. David Heidtmann, Nora 346

Bildene:

1.       17 0903 Øfinale jr

To på pallen

Gledelig å ha både vinneren Einar Westum og tredjemann David Heidtmann på pallen i junioklassa

2.       17 0903 Øfinale V55

Tommelen opp

Egil Wikan avsluttet med seier med sitt «gamle» øye

3.       17 0903 Øfinale Roger

Ikke helt fornøyd

Roger Nilsen be nr. 3 og kom på pallen, men var neppe helt fornøyd med avslutningen