Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Samlaget sier ja til treningsstevnene på 15m

- Vi har tatt en runde på dette i styret og fra de svarene jeg har fått støtter vi tiltaket, sier samlagslederen Stein Narjord. Nå blir det å snekre sammen ei terminliste for disse treningsstevnene. Åpningen på Tynset i går kveld samlet 23 skyttere til et enkelt opplegg uten premiering, men med enkel sjølbetjente servering og kr. 50 for det hele.

- Spørsmålet ble reist fordi dette var tiltak som på mange måter brøt med den linjen samlaget har lagt seg på mht oppsett av termnlista der vi tidligere har satt en strek for 15m-stevner før feltsesongen begynner ca. 20. februar. Men det trenger ikke nødvendigvis være noe motsetningsforhold her, sier Stein Narjord. Det har framkommet ønsker om å gi alle de som nå har gått skyteskole - og det er mange - et tilbud videre ut over vinteren fram til vi kan begynne ute på bane. Her ville en "overgang" direkte til feltskyting bli altfor brutal og føre til at mange av den grunn hoppe av. Ved fortsatt å gi et slikt tilbud innendørs, klarer vi bedre å holde på disse unge skytterne, blir det med rette hevdet

- Det er vel riktig å si at feltskyting må ha hovedfokus i mars og april.  Men 15 m er jo en god forberedelse til banesesongen og det går fint  an å legge inn kveldstevner midt i uka hvis lagene ønsker det i  disse månedene, sier Sigbjørn Nystuen, medlem av samlagsstyret.
- Om det er ønske om det, så kan vi på neste års terminliste legge inn  nye eller fordele stevnetilbudet bedre i en lengre innendørssesong. Men vi må ikke stelle oss slik at det går på bekostning av  feltskytingen. 

God ide


- I år lanserer DFS feltskytteråret og vi bør støtte opp om det! F.eks. gjennom introdusering / opplæring i feltskyting for dem som  har gått på skyteskole.
Dette er lagenes ansvar, men samlaget kan "pushe"på litt.
Da DFS praktiserer tre skyte-disipliner, så burde  skyteskole-konseptet ta for seg alle tre. Og nå i vår så burde alle som har gått skyteskole i vinter få prøve  feltskyting før banesesongen starter.
- Jeg tror det er viktig at det skjer tidlig. Det er alltid spennende med noe nytt. For det er hard konkurranse om aktivitetene for ungdommen i dag., sier Sigbjørn Nystuen.