Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Seier i østlandscupfinalen

Seniorene dro i land seieren i B-finalen i årets Østlandscup på 15m etter en spennende kamp mot Høland/Bjørkelangen 2!

Som vanlig ble finalen i Østlandscupen arrangert av Blaker på 50m-banen i Alfhallen. Programmet består av en innledende 35-skudd for alle fem skytterne på laget, etterfulgt av en ny runde med 5 skudd knestående og 5 enkeltskudd stående. Her får alle kjørt seg, og spesielt ankeretappen er tøff med speaker som kommenterer stillingen skudd for skudd!

Tor-Arne og Jan-Håkon imponerte i åpningen med hhv. 147p og 148p på klassen. De fikk det noe tøffere etter hvert, men sørget sammen med Martin for en 10-poengsledelse over Høland/Bjørkelangen etter hhv. 339p, 342p og 330p.

Jan André skjøt alene i fjerdeetappe, og kontrollerte fint inn til 341p etter 44p på stående. Dette var 6p bedre enn H/Bs skytter, så ledelsen var nå 16p.

Eline skjøt sisteetappen, og endte på 334 etter hele sju 9.9 og mye stang ut på kne. Dette var riktignok bare ett poeng bak H/Bs ankermann, så ledelsen vår var fortsatt komfortable 15p før finaleskuddene.

Den siste runden bestod som sagt av 5 skudd knestående etterfulgt av 5 enkeltskudd stående med 30s skytetid per skudd. Her var med andre ord ingenting avgjort, for hvis man først får skjelven ryker 15p fort unna!

Jan Håkon stortrives med denne typen skyting og imponerte stort med hele 99p etter en nier stående! Tor-Arne og Martin holdt nervene fint under kontroll og endte med hhv. 93p og 92p på sine finaleskudd. Skytterne fra H/B fikk det litt tøffere, og ledelsen vår økte nå til 38p.

På fjerdeetappen fikk ikke Jan André det helt til å stemme, men klarte å unngå den helt store poengblødningen og stoppet på 90p, tre poeng bak makkeren fra H/B.

Eline hadde derfor en komfortabel ledelse på 35p før ankeretappen, og kunne puste lettet ut da seieren var et faktum etter solide 95p på finaleskytingen!

Sluttsummen ble da 2155 - 2122 i favør Rygge!


Veien til finalen startet pent med tap mot Nord-Odal i første runde etter at vi ikke klarte å stille lag. Deretter møtte vi Nordstrand 2 på hjemmebane. Dette endte med en knepen topoengsseier etter en veldig spennende match med sifrene 1678 - 1676. I semifinalen møtte vi Spydeberg på bortebane. Skytingen ble arrangert som en del av 15m-stevnet til Spydeberg, så skytterne skjøt på ulike dager. Her imponerte laget bestående av Tor-Arne, Jan-André, Jan-Håkon, Eline og Edward med hele 1692p, og dro i land en solid seier som sikret finalebiletten. I finalen skjøt vi til slutt 1686p på 35-skudden.