Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Hans Petter i storform før LS

Landsskytterstevnet nærmer seg med stormskritt, og Hans Petter Aas-Hveem er i storform.

Landsskytterstevnet nærmer seg med stormskritt, og Hans Petter Aas-Hveem er i storform. Denne helga var ryggeskyttere deltakere på hele ni åpne stevner. Hans Petter sikret seg sin første stevneseier med 350 poeng i Etnedal – gylt medalje å henge på veggen! Han fikk samme resultat på Torpa, men ble der rangert på tredjeplass. Dermed er Hans Petter den ryggeskytteren med flest pallplasser i år, tre i tallet. I tillegg skjøt han 349 i Bromma og 248 på Heimsilstevnet.

Hans Petter er tatt ut blant Østfolds fire lagskyttere på LS, og det er også Julie Nyborg som en av Østfolds to juniorer. Også hun presenterte god LS form i helga med 349 i Nordre Land, og 347 på Torpa og 346 i Etnedal. Viken II mesteren er i rute.

I V55 var Jan Øivind Runhovde vår eneste skytter denne gangen da Anne Brit hadde jobbehelg. Hans beste resultat kom i Søndre Land med 342 poeng og 10. plass. Det resultatet lå han an til å slå med 245 på hovedskytinga i Hadding, men det ble bare 97 på omgangen, og ut av topp-ti. Han hadde også 243 i Nordre Land.

Skytterparet Miriam Bjerklund og Jan Andre Runhovde leverte mye bra skyting, men ikke helt opp mot sitt maksimale nivå, men det kan løsne både i ukas Norgescup, og ikke mins på selve LS. Miriams beste resultater ble 343 på Torpa og Hovet og Hol, mens det ble 342 i Etnedal og 341 i Nordre Land. Jan Andre var mer ujevn, men hadde de beste enkeltresultatene med 345 på Heimsilstevnet og 344 i Bromma.

Tor-Arne Solbakken var også på tur, og fikk sin beste 35 skudd i Hadding med 339, men det på 25 skuddene ble 242 i Nordre Land og 241 i Hovet og Hol.

Miriam og Jan Andre er klare kandidater til Østfoldlaget på LS, men det er mange gode skyttere i Østfold, ikke minst i Råde. Men det er fortsatt slik at Østfold aldri har tatt medalje i denne skytinga uten en Ryggeskytter på laget. Edgar Afseth, Kjell Nøstdal, Tor-Arne Solbakken og Jan Håkon Jørgensen har deltatt de ti gangene Østfold har tatt medalje.

På fjorårets stevne var Jan Andre med å vinne lagskytinga for Skjeberg, og det kan fort bli medaljekamp også i år. De to beste av Miriam, Jan Andre og Jan Håkon sammen med ungdommene Julie og Hans Petter er i alle fall et knallgodt lag.