Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Rygge nr 10 i landet

Vi ble nr. 10 i lagkonkurransen på landsskytterstevnet!

Bildetekst: En viktig del av det å være på LS er også å følge med når andre skyter. Her ved Jan Andre og Jan Øivind.

Lagskytinga på landsstevnet foregår ved at de to beste 100 meter skytterne, og de to beste klasseskytterne skyter hver sin tiskudd. Rygge startet upåklagelig ved at Julie Nyborg satte alle sine ti skudd i innertieren! Bedre kan det som kjent ikke gjøres. Hans Petter Aas-Hveem fikk nok muligens merke at en hel uke med mange konkurranser og høy stressfaktor ikke er bare, bare. Han startet fint, men kom litt ut av det og måtte "ta opp" som det heter på skytterspråket. Etter det satt skudda litt høyere, og to av dem gled opp i nieren. 98 poeng gjør seg heller ikke selv.

Så var det Jan Håkon Jørgensen sin tur på 200 meteren. Han måtte også i dag ut i åtteren på et stående skudd, men skjøt ellers godt. Med 97 poeng var Rygge igjen inne blant de 20 beste. Jan Andre som ankermann har jo vist at han har prikket LS-formen prima, og leverte igjen. 99 poeng og Rygge opp på tiende plass, og klart beste Østfoldlag. Det er en plassering et lite lag med åtte deltakere på LS skal være både fornøyd med og stolt av. Gratulerer til alle fire.

For mange niere på liggende

Miriam Bjerklund skulle skutt samlagsskyting for Østfold, men med utgangspunkt både i egen, og førstereserve Jan Andres form overlot hun plassen til han.

For Østfold startet vår vanlige ankermann, Pål Øyvind Ørmen (Råde) meget bra med 98 poeng. Jan Andre fulgte opp med 97, med en nier i hver stilling – også på liggende. Så kom Ingrid Finnestad (Fredrikstad) som startet glimrende med 30 poeng på stående, men hun feilvurderte tidsbruken på kne, og kastet ut tre niere liggende på slutten av skytetida, og fikk 96 poeng. Likevel var Østfold oppe på 7. plass da ankermann Thomas Krågtorp (Råde) gikk på standplass. Han hadde jo 100 på sitt grunnlag på tirsdag, men kom ikke i nærheten av det i dag. 95 poeng ble det med poengtap i alle stillinger, dermed ble det 386 poeng, og 12. plass på Østfold. Vant gjorde Hordaland med 392, men opp til bronsen var det bare fire poeng, og vi hadde fem niere liggende.

Felten avslutter

I morgen avsluttes årets stevne med feltfinaler, der både Julie Nyborg og tre blad Runhovde, Ann Brit, Jan Øivind og Jan Andre er kvalifisert og med og kjemper om medaljer.