Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Historisk LS for Rygge

For første gang i DFS 125 årige historie har Rygge skytterlag sikret seg to stjerner på Landsytterstevnet.

BILDETEKST: En blid og fornøyd Jan Andre sammen med Rådes Pål Øyvind Ørmen som også skjøt 100 og fikk 345.

For første gang i DFS 125 årige historie har Rygge skytterlag sikret seg to stjerner på Landsytterstevnet. Både Jan Håkon Jørgensen (342) og Jan Andre Runhovde banket inn 100 på sine omganger. Dermed ble det stjerne nr 5 til Jan Håkon og nummer tre til Jan Andre. Men fortsatt er det bare seks Ryggeskyttere med medalje på LS – hvem blir den neste?

Jan Andre kom til slutt helt opp på 16. plass. Bare Tor-Arne Solbakken, Edgar Afseth og Kåre Oskar Larsen av Ryggeskytterne har vært høyere (Jan Håkon skjøt for Oslo Ø da han ble konge). Årets skytterkonge ble Tor Gaute Jøingsli fra Lom og Skjåk.

Skakk serie

Hans Petter Aas-Hveem i eldre rekrutt hadde det aller beste utgangspunktet av Rygges finalister i dag, men dessverre satt serien skakt, og det endte med 99 og et ras nedover resultatlista. Fra tilskuerplass så det ut som serien satt veldig nær snittet av prøveskudda, så det spørs om ikke ungdomsgruppa må prioritere litt fokus på prøveskudd og skruing. I en bankreklame til skyttere het det en gang at "prøveskudda er din viktigste investering". Mye sant i det!

Julie Nyborg skjøt også banefinale i dag med 247 som utgangspunkt i juniorklassen. Også hun stoppet på 99 etter å dratt ut en nier på skudd nummer tre. Den så nok den godeste Julie godt i siktet.

I morgen er det lagskyting (100 og 200meter teller sammen) og samlagsskyting på 200 meter. Spennende!