Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Prikken over i-en uteble

Det ble ingen medaljer eller stjerne å feire for ryggeskytterne etter dagens feltfinaler.

Det ble ingen medaljer eller stjerne å feire for ryggeskytterne etter dagens feltfinaler. I NM-finalen skjøt Jan Andre Runhovde to forholdsvis grove bom på kne, og med 40 treff var han utenfor lista over medalje- og stjernevinnere. Han var virkelig tent, motivert og konsentrert foran denne finalen, og han har utvilsomt kapasitet til å skyte fullt. Men det gikk ikke denne gangen. Likevel har han nok gjennomført sitt aller beste landsstevne, som kan motivere til mer trening fram mot neste år.

Etter finalen i V55 kan det være fristende å skrive; aldri en kjedelig dag med Jan Øivind på skytebanen. Han startet finaleskytingen perfekt, og skjøt elleve strake treff, men det tolvte skuddet kom aldri. Det lå igjen i magasinet, der en for slakk fjær ikke hadde presset skuddet opp. Til tross for at skudd nr 11 smalt med 15 sekunder igjen av skytetida, ble det aldri mer enn de 11 skudda i hans skive. Jan Øivind ble likevel nummer syv i klassen med 41/5, utvilsomt det beste han har gjort på LS siden han tok to medaljer i rekruttklassen i 1976!

Fru Anne Brit hadde 29 som utgangspunkt, og fikk 11 treff i finalen. Hun startet ut i litt for høyt tempo. Fikk en hårfin bom tidlig i serien, men "etter et møte med seg selv" roet hun seg ned å skjøt bare treff, og med 40/6 ble det en meget fin 11. plass på dama, som først og fremst er baneskytter. Og, hadde det 12 skuddet hengt i figurkanten hadde hun passert Jan Øivind på resultatlista….

Alt i alt et meget godt stevne for Rygge, og vi takker alle våre åtte skyttere god innsats og mange fine resultater. Miriam Bjerklund er nok den mest skuffede av våre deltakere. Meningen var nok å ha med seg mer enn minnemedaljen fra feltrunden hjem til Rygge. Men hun har vunnet mye før, og kommer til å vinne mye igjen, vær sikker.

Denne siden takker også for alle bildebidrag som er sendt over, og vært en helt nødvendig del av vår dekning av landsskytterstevnet.