Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Thomas klar for Nordisk

Thomas Baar reiser i morgen til Danmark for å delta på Nordisk Mesterskap i skyting. Med sine plasseringer i helga viste han at formen fortsatt er inne. En 4.plass (348) i Sykkylven og en 9.plass (346) i Sunnylven var en god bekreftelse å ta med seg i bagasjen sørover. Sammenlagt ble han nr. 8, en meget sterk prestasjon.

Samlagets andre sjølskrevne kandidat Roger Nilsen deltar ikke i år fordi han  er opptatt i HVs grensekontroll.

Nordisk mesterskap foregår i Danmark 2. - 5. september, med baneskyting i Dalgas (Viborg) og feltskyting i Karup. Det frivillige Skyttervesen skal til mesterskapet stille med 15 seniorer og 5 ungdommer, som alle skal konkurrere i bane-, felt- og felthurtigskyting. Det skal konkurreres i to øvelser på bane: liggende og noe som kan kalles et norsk normalprogram. På felt skytes det en feltrunde samt felthurtig. Her brukes det et opplegg med ukjente avstander og korte skytetider, derav navnet Nordisk opplegg.

For å lære

  • Jeg gleder meg, sier Thoma, og ser på dette som en nyttig anledning for å lære i samværet med mange av landets fremste skyttere. Dette skjer jo under treningssamlinga i forkant og under sjølve konkurransene der nede. Jeg reiser nedover uten forventninger, dette blir uansett lærerikt.

Ikke gratis

  • Disse resultatene kommer nemlig ikke gratis. Du kommer et stykke på veg med et visst talent, men vi slipper ikke unna teknisk, fysisk og mental trening. Alt dette tar tid og må bygges opp over år. Under koronatida ble det slutt på den off. organiserte treninga, men Roger og jeg sammen med andre fortsatte med å bygge videre  og unngå å slippe oss ned. Å trene mye og å trene sammen har tydeligvis gitt resultater, sier Thomas

Historikk:

 En av disse er Thomas Baar som den femte skytteren fra Nord-Østerdal skyttersamlag gjennom tidene. Det begynte med legendariske Lars Tørresvold på 70-tallet, fortsatte med skytterkongene Per Erik Oldertrøen og Ingvar Brohaug,  nå de senere åra med Roger Nilsen.

Lars Tørresvold deltok tre ganger på Nordisk (74-75-76) der han i 1974 debuterte med å nr. 2 på baneskytinga.

Pekka har også deltatt tre ganger på Nordisk, 92,93 og 95. Han ble nr. 2 på baneskytinga i 1993 som sitt beste resultat. Han var også på pallen i felthurtigskytinga i 1995 med sin 3.plass.

Ingvar Brohaug deltok i 1999, det året han ble Skytterkonge.

Roger Nilsen har deltatt tre ganger og har blitt uttatt fire ganger. Det første året var i 2015 der han presterte å bli skadet undre treningssamlinga (slimposebetennelse i venstre albu pga overtrening). I 2016 ble han uplassert, men tok senere to sølvmedaljer, sølv på liggende i 2018 og sølv på baneskytinga i 2019.