Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

DFS åpner opp litt, samlaget søker om mer

Regjerningen åpnet i går for idrettsarrangementer og konkurranser for barn og unge under 20 år. Men samlagsstyret i Nord-Østerdal vil gå enda lenger og åpne for samlagsvise stevner/aktiviteter i alle klasser. i samlag hvor smittesituasjonen tillater det.

I et brev til Norges Skytterstyre fredag 19. februar anmoder samlagsstyret derfor at Norges Skytterstyre vurderer å åpne for samlagsvise stevner/aktiviteter i samlag hvor smittesituasjonen tillater det.

Så får vi sjå hvordan dette går.

Det er i øyeblikket ikke tatt noen avgjørelse om det skal arr. et samlagsstevne for skyttere under 20 år.

Endringene som Regjernigen åpner for gjelder fra midnatt, natt til tirsdag 23. februar. 

Bakgrunn:

Under styremøtet i samlaget torsdag kveld ble det på bakgrunn av henvendelser diskutert muligheten for å få åpnet for samlagsvise stevner. Dette på bakgrunn av aktuell smittesituasjon her i Nord-Østerdal. Hittil har det vær svært lite smitte her i Nord-Østerdal. Enkelte har gitt uttrykk for liten forståelse for like retningslinjer i hele landet med såpass stor forskjell i smittetrykket. Ungdommen har lov til å trene i laget, men de etterlyser stevner for å få matchet seg mot andre. Enkelte over 20 år gir uttrykk for at de vil gi seg som aktive skyttere dersom de ikke snart for trent/konkurrert.

Nå gjenstår det å se om det ikke kan åpnes for f.esk. et samlagsstevne på 15m for alle klasser i vårt samlag som har liten koronasmitte.

Dette samlagsstevnet er terminfestet å bli arr. på Os med Nora som arr.

Videre heter det i Regjerningens vedtak :

I idretter som ikke innebærer nærkontakt, som for eksempel skyting, kan konkurransene samle deltakere fra regionen (for DFS kan landsdelskretsene defineres som regioner). Disse arrangementene kan ha inntil 50 personer innendørs og 200 personer utendørs.  Regjeringen vil gjøre en ny vurdering av tiltakene i midten av mars.