Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Det lysner....

DFS åpner nå for konkurranser på samlags- og landsdelskretsnivå for barn og unge under 20 år. Men de åpner samtidig for at dersom enkelte kommuner lemper på reglene, kan den enkelte smittevernlegen tillate deltakelse også for de over 20 år. Spesielt nevnes dette som en ordning for feltskyting.

Men samlaget mener nå at denne ordningen også må kunne gjøres gjeldende for 15m-stevner dersom den enkelte arr. kan legge fram en tilfredsstillende plan når det gjelder smittevernet for sitt arr. 

15m

I første omgang gjelder dette arr. av Samlagsmesterskapet på 15m som skal gå på Os med Nora skytterlag som arr. 

Felt

I vedtaket fra Skytterstyret nevnes feltskyting spesielt som en ordning som det gis åpning for alle klasser. I og med at det gis en åpning for 15m-stevner for enkelte kommuner i Nord-Norge, skulle vel dette i prinsippet også gi muligheter for det samme for enkelte kommuner i hele landet, heri også Nord-Østerdal. Det dette til sjuende og sist dreier seg om er hvordan smittevernet rundt de enkelte stevne blir ivaretatt. 

Bakgrunn:

Regjeringen åpner opp idrettsarrangementer for barn og unge under 20 år på idrettskrets eller regionnivå med virkning fra og med 23. februar. DFS åpner samtidig for arrangementer på landsdelskretsnivå for barn og unge under 20 år. Dette gjør at f.eks. samlagsstevner og landsdelskretsstevner kan gjennomføres for barn og unge under 20 år.    

Kontaktet DFS

Nord-Østerdal skyttersamlag henvende seg nylig til DFS om å få til en åpning for samlagsvise konkurranser der smittetruykket er lavt.

I sitt svar til Nord-Østerdal skyttersamlag skriver DFS v/ generealsekretær Jarle Tvinnerheim: 

DFS kan generelt ikke åpne opp for mer aktivitet enn det nasjonale retningslinjer gir oss anledning til. Men vi har tatt inn en formulering om at dersom enkelte kommuner lemper på reglene kan dette følges. Per nå gjelder dette enkelte kommuner i Nord-Norge som har åpnet opp for organisert trening innendørs også for voksne.

Dere kan ev. ta kontakt med aktuell kommune i samlaget, og spørre smittevernlegen om dere kan få tillatelse til å arrangere f.eks. samlagsmesterskap felt for alle klasser. Hvis kommunen godkjenner dette kan arrangementet gjennomføres. Det er kommunen som har kompetanse til å vurdere og avgjøre om det kan gis unntak fra nasjonale anbefalinger.

Ønsker dere en riktig god helg!