Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Hans Runar imponerte på SM 15m

Arkivbilde av Hans Runar fra 1.rinde i Boligpartnercup i Vingelen 2019

Hans Runar Kojedal satte virkelig tingene på plass da han i går ble samlagsmester på 15m på Os. Tross for to niere på omgangen vant han på hele 346, som var poenget foran Roger Nilsen.

Hans Runar kopierte her sitt resultat fra SM i Folldal i 2019, men den gang vant jo Kristian Westum md rekordnoteringa 349. 

Åpnet ballet

Mange trodde kanskje at det hele var avgjort når Roger skjøt 345 allerede i det første lag på søndag etter en "rysare" av en omgang på 100 med åtte indre. Men Hans Runar ville det annerledes denne gangen. Han åpnet forrykende med 149 - 99 = 248. Så kom det et par niere i starten av omgangen, men deretter og inn var det bare indre (98 m 7x) og dermed var det hele avgjort. 

Mange manglet

41 skyttere stilte på standplass, og det kan en i og for seg være fornøyd med all den tid dette stevnet kom allere først i en 15m-sesong. Men det er all grunn til å mobilisere nå framover for her er det mye å ta fatt på. Bl.a. at det var bare fire skyttere i e.rekr. og ingen i kl. jr. I disse klassene deltok det ingen gutt. I NU var det gledelig seks skyttere, fordelt på to lag - Nora og Lonås.

Nøkkelen

Under stevnet fikk vi demonstrert noe av det som kan være nøkkelen i rekrutteringsarbeidet: 

- unge skyttere som har lyst til å prøve skyting

- interesserte foreldre som følger opp  sine håpefulle både på trening og stevner. På Os fant vi også foreldre og besteforeldre fra flere lag som viste interesse og engasjement

- lagsengasjement - rekrutterinsarbeid være har ei prioritert oppgave innen alle skytterlag nå framover. Et godt eksempel her er Magnar Gundersen som stilte opp og fulgte sine håpefulle rekrutteringsskyttere fra Tolgen.  

På dette stevnet var det et par familier i sving der gleden og engasjementet var stort. Vi tillater oss å nevne fam Tømte-Flobakk fra Lonås og Bakken-Mælan fra Tolgen som gode eksempler.

Se bilder i bildesekvesen.

Nora leverte varene som arr. der en legger merke til mange detaljer, bl. a den nitidige kontroll/inspeksjon av skivene både i forkant og også under stevnet. 

Den ultraviktige klassa Nybegynner ung mangler dessverre på mesterskapslistene. De fortjener all oppmerksomhet, og her er lista:

NU, -15 år: 1. Jenny Bakken-Mælan, Tolgen , 1. Johannes Høistad, Nora , 1. Jardar Røste-Kise, Nora , 1. Joar Storhaug Langøien, Nora , 1. Anniken Tømte-Flobak, Lonås , 1. Signe Tømte-Flobak, Lonås .

BoligPartnerLogo2018.png