Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Nå må vi ta et krafttak

Styret med Merete bakken nærmst kamera, avtroppende leder i ungd.utvalget Turid Henningsmo, løeder harry Tjernstad og kasserer Britt Nesteby. Styremedlem Tore Lunsæter var tilstede med ikke med på bildet.

Dette var hovedbudskapet fra årets ombudsmøte som ble holdt i Fjellvang i Kåsa på lørdag med Øversjødalen skytterlag som arr.

Rekrutteringsarbeid var ett av hovedtemaene under årets ombudsmøte for Nord-Østerdal skyttersamlag. Det var stor enighet om at skyttersporten måtte ta et krafttak for å få opp att deltakelsen, spesielt blant de unge.

På ombudsmøtet i Fjellvang i Kåsa nylig ble det gjort viktige vedtak når det gjelder å styrke ungdomsarbeidet. Det ble vedtatt en betydelig økning av budsjettposten til  rekrutteringstiltak på samlagsnivå. I tillegg kommer det nå ei revidert terminliste som tar innover seg de signalene som framkom på ombudsmøtet.

Midtukestevner

Her kommer det en ordning med midtukestevner som skal være nærmest et nærmiljøtiltak for skytterlagene der samlaget blir delt inn i to kretser, nord og sør. Dette gjøres for å oppnå nærhet til stevnene når det bl.a. gjelder omfang og reiseavstand. Men det ble tydelelig presisert at dette ikke var noen sovepute for de enkelte skytterlagene.  Det er i hvert skytterlag at grunnlaget for rekrutteringsarbeidet legges. Nærheten til stevnene kan forhåpentligvis før til at det blir en lavere terskel å dra ut fra trygge hjemmebaneomgivelser videre ut til en arena i rimelig nærhet.

Sommerkarusell

I tillegg kommer det en mer off. sommerkarusell der det føres statistikk og som avsluttes med en finale. Dette må på mange måter betraktes som et trinn 2 i arbeidet med å legge forholdene til rette for å kunne jobbe seg inn i skyttersporten lokalt.

Kurs

I dette opplegget inngår også et kurs i ungdomsarbeid i regi av Det frivillige Skyttervesen sentralt. Kurset går på Tynset skytterhus mandag 7. februar. Hit kommer ungdomskonsulenten Kathrine Aannestad Lund, velkjent skytter med store meritter både innen DFS og sportsskyting. Kurset er åpent for alle som er interessert i ungdoms. og rekrutteringsarbeid og er ment å føre til kompetanseheving og motivering av alle som arbeider med ungdoms- og rekrutteringsarbeid. Kurset bør være en skikkelig vitamininnsprøyting i for det krafttaket som må tas med rekrutteringsarbeidet innen Nord-Østerdal skyttersamlag. – - Vi har plass til godt over femti, kunne lederen i Tynset meddele ombudsmøtet, så det blir nok ikke noe problem

Valg

Under ombudsmøtet ble det gjenvalg av Harry Tjernstad som leder. Ny i styret og som leder i ungdomsutvalget ble valgt Ingar Eide fra Tynset ( han er den blidspente karen på bilde nr. 4 i karusellen). Her er Iren Nygård, Vingelen også ny som medlem. Olga Johanne Tamnes, Brekken&Aursund er ny som vara til styret. Her blir kvinneandelen opprettholdt ved at Britt Nesteby, Vingelen -kasserer – og Merete Bakken, Tynset – sekr. ikke var på valg og derfor fortsetter i styret. Britt Nesteby skal forøvrig ha ansvaret for samlagets Facebookside.   Avtroppende styremedlem og leder i ungdosutvalget Turid Henningsmo, Dalsn\bygda ble som seg hør og bør takket med blomster.

Takk

Samlaget retter en stor takk til Øversjødalen skytterlag ved leder Jon Petter Jordet og hans mannskap Gun Hege Nordmoen - sekr. og Jon Håvard Skjetne som sto for med serveringa.

Æresmedlemmer

Møtet ble avsluttet med å utnevne Per Kristan Bangen, Tynset og Idar Moseng, Nora til nye æresmedlemmer. Se egen sak her.

21 12011 Liste over æresmedlemmer^J fortjenesetemedalje ajour.pdf

Redaksjonen kommer tilbake med referat og vedtaksprotokoll så snart den foreligger