Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Tidenes eldste samlagsmester

Tor-Arne Solbakken overrasket alt og alle ved å gå seirende ut av samlagsmesterskapet i feltskyting. Stevnet ble avviklet i Degernes med skyting mot elektroniske figurer.

Tor-Arne hadde 29 treff på hovedskytinga, som flere andre mens tre skyttere lå i teten med 30 treff. I finalen skjøt Tor-Arne 12/8 på seks skudd knestående og seks skudd liggende på 10x30 stripe, og var med det best i finalen.

Rådes landslagsskytter Pål Øyvind Ørmen hadde også 29 i utgang, og plusset på med 12/7. Ingen av de tre i teten skjøt 12, og dermed ble Ryggeskytteren samlagsmester med 41/8. 66 åringen er etter sigende den eldste som har vunnet dette stevnet i Østfold.

Også på finfelten ble det medaljehøst til Rygge. Brødrene Anders og Hans Petter Aas-Hveem ble nummer to i hhv rekrutt og juniorklassen. Hans Petter hadde som vanlig 30 treff, og med 22 innertreff var han på tredjeplass etter hovedskytinga, likt med to andre skyttere. I finalen ble det 12/6, og omskyting om sølvplassen med tre andre. Den vant han, og en ny ungdomsmedalje i samlinga.

Anders hadde 29 treff i innledninga, og lå på andreplass, en plass han forsvarte i finalen, og som på banestevnet i fjor høst ble det ungdomsmedalje. Lillebror Erik lå litt lenger bak, men imponerte stort med 12 treff i finalen, og en fjerdeplass totalt.

Axel Tollefsrød hadde sin feltdebut i Degernes, og fikk sin fortjente premie etter 18 treff.