Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

God skyting av HP, men seieren uteble

Hans Petter Aas-Hveem leverte to gode stevner i hhv Skiptvet og Moss & Våler. På litt ulike måter ble det hhv 347 og 348, noe som ble honorert med bronsemedalje (348 i M&V) og 5. plass.

I Skiptvet var det en skakk første kneserie på 47 poeng som ødela seierssjansen, og da hjalp det ikke med 100 med ni innertiere på ti-skudden. Serien satt ned til venstre, nøyaktig lik tilsvarende serie i Grue for en uke siden. Det er nok en stillingsfeil som han må finne ut av.

På Fjellbanen i Våler var det nok to dårlige avtrekk på ti-skudden som senket Ryggegutten. En svak nier på kne og en på liggende må nok tilskrives to ikke helt optimale avtrekk, men 348 poeng er fortsatt meget godt skutt.

Henrik Meum Stormo, også han i juniorklassen sliter med kneskytinga, men han viste også at han kan. 145 på 15-skudden i Skiptvet og 97 på grunnlaget i Våler viser at veien tilbake til toppresultatene ikke er alt for langt.

Også Kristian Bratli Østad er inne i en periode der «blinken er liten», men med hans pågangsmot og iver kommer det snart til å rette seg.

På stevnet i Våler deltok også Aas-Hveem brødrene Anders og Erik i rekruttklassen, begge med respektabel innsats. Anders ble best med 240 poeng, men Erik viste med enkeltserier på både 49 og 50 at potensialet er stort.

I Skiptvet var det også skyting på 200 meter, og vår eneste aktive senior pt, Tor-Arne Solbakken stoppet på 238 poeng. Av seks niere på 15-skudden var fire av dem 9,9 – så det var ikke dagen med «stang inn», men den kan jo komme.