Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Dokken: – En outsider

Gunnar Halbjørhus skjøt strålende 349 poeng i Hallingstevnet, men ble slått av fjorårets skytterkonge, Ola Tore Dokken. Foto: arrangøren

Ola Tore Dokken er i LS-form. Under Hallingstevnet skjøt Nordre Land-skytteren 350 poeng. Likevel ser ikke fjorårets skytterkonge på seg selv som favoritt på Lesja.

Av Tom-Vegard Feltstykket


I Sandnes i fjor var 49-åringen uslåelig. Akkurat som ti år tidligere vant han etter strålende skyting. Likevel føler ikke Nordre Land-skytteren at han har noe å forsvare.

– Absolutt ikke. Den prestasjonen står allerede på hylla hjemme. Jeg er ingen favoritt på Lesja. Føler at jeg er litt som i fjor, en oppkomling som har muligheten på en god dag, humrer Ola Tore Dokken som allerede er på plass på Lesja gjennom sin jobb i Norma.

God opptakt

Etter lite stevner og skyting denne våren har han vært mer aktiv den siste måneden. I helgen skjøt han fire stevner. På gamle trakter i Hallingdal ga han prov på at formen er i anmarsj. Der vant han stevnet med 350 poeng. Det er åtte år siden sist han fikk denne magiske summen. Her vant han poenget foran Gunnar Halbjørhus.

I Bustenskjoldstevnet i Etnedal ble det 345 poeng etter 98 poeng på finaleomgangen. På Kongestevnet endte han på 346 poeng etter 99 poeng på omgangen. Tyngre gikk det på hjemmebane i Fløyterstevnet, der han også var svært deltaktig som arrangør.

- Føler jeg har bra kontroll på den tekniske biten. Nå gjelder det å være tilstede med hodet. Det er kanskje den mest utfordrende delen før et LS, forklarer 49-åringen.

350 poeng gir selvtillit foran LS.

- Jeg liker at det blir litt trøkk før LS, så 350 poeng var positivt. Det gir meg en positiv bekreftelse. Men om du skyter 348 eller 350 poeng handler ikke om du er i form eller ikke, men om du har den nødvendige flaksen, smiler han.

Neppe 350

Ola Tore Dokken, Tor Harald Lund og Roger Ottosen skjøt alle 350 poeng i helgen. Samtidig var det flere andre som var nær den magiske poengsummen. Kim Andrè Aannestad Lund og Hans Kristian Wear er to andre skyttere som har skutt 350 poeng i år.

- Jeg tror likevel 348 poeng er nok til å bli skytterkonge. Det er så mye trykk på LS at det er vanskelig å skyte fullt hus. Jeg husker Ola Lunde (ekspertkommentator på NRK, journ.anm.) sa før fjoråret at her måtte man skyte 250 poeng på innledende for å ha en sjanse. Det var det ingen som maktet, påpeker Ola Tore Dokken.

Han er likevel imponert over nivået denne sesongen, der det er mange som skyter utrolig sterkt.

– Det er mange skyttere som har skutt på seg ambisjoner, men det blir færre som takler det mentale på LS. Mange er i teknisk stand til å skyte 250, men det er forskjell på å skyte tre-fire stevner ei helg til å lykkes akkurat denne ene gangen. Du må være tilstede i hodet for å lykkes, sier han og legger til:

– Under Fløyterstevnet var det hele ni skyttere med 150 poeng på 15-skudden, så nivået er høyt nå.

Bane viktere enn felt

Ola Tore Dokken har vunnet NM-felten både i 1990 og 1999, men det er på banen han håper å lykkes.

– Jeg legger ikke for mye i felten, selv om jeg selvsagt skal gjøre mitt beste. Men det er på banen jeg har lyst til å prestere, forklarer Ola Tore Dokken.

Flere finaler

Imidlertid kan det være siste gangen Ola Tore Dokken kjemper i den ypperste toppen. Senterparti-politikeren er ordførerkandidat i Nordre Land, der Arbeiderpartiet har styrt i mange år. Men en meningsmåling i Oppland Arbeiderblad tyder på at den dobbelt skytterkongen kan ta over ordførerklubba fra høsten av.

- Det er flere finaler som skal landes i høst. Meningsmålinger har vist at vi har flertall. Samtidig vet vi at Ap har et voldsomt apparat når de setter i gang valgkampen. Derfor blir det spennende, sier han.

Ola Tore Dokken innrømmer at han må trappe ned skytingen, dersom han blir ordfører.