Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Sørli ble Norma Open-mester

Peter Sørli hadde en imponerende helg på skytebanen. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Peter Sørli hadde en fantom helg på skytebanen. Aller størst var finaleseieren i Norma Open.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Greipstad-skytteren var i strålende form, og imponert stort i mange av stevnene rundt Oslo i helgen. Mest av alt under finalen i Norma Open, der det skytes ti skudd enkeltvis stående med desimaler.

– Jeg fikk en veldig god start med tre innertiere. Det gjorde at jeg ledet ganske mye, og ble selvsikker på det jeg gjorde. Men måtte jobbe med hodet. Det blir litt mer nerver enn på vanlige stevner, påpeker Peter Sørli, som har kommet som et skudd denne sesongen. Han ble også nummer to sammenlagt i norgescupen på bane tidligere i høst.

Vant med 0,7 poeng

Peter Sørli skjøt 103,2 poeng på sine ti skudd. Det var 0,7 poeng foran Anne Ingeborg Sogn Øiom fra Vestre Toten skytterlag. Lillebror Håkon sikret dobbelt Sørli på pallen med 101,1 poeng.

– Vanskelige å rangere det man har oppnådd, men norgescupen var noe stort. Men det var kanskje ekstra kult med seiere i Norma Open, da lillebror Håkon også var i finalen. Imidlertid var det viktig at jeg slo han med tanke på familieæren, humrer 27-åringen som ikke legger skjul på at det er indre konkurranse og mobbing mellom de tre brødrene Sørli. 

Norsk Skyttertidende hadde også et større intervju med brødrene i siste nummer av bladet.

Den dobbelt skytterkongen Vebjørn Berg skjøt fantastiske 250 poeng på innledende skyting, men endte på sjuendeplass i finalen med 98 poeng. Det var to damer som maktet å skyte 249 poeng på 25-skudden. Det var Anne Ingeborg Sogn Øiom og Reidun Kristin Knapstad.

250 og 249 poeng

Peter Sørli ga seg ikke med det. Han åpnet helgens skyting med dobbeltstevne i Skiptvet og Moss og Våler. Der skjøt han henholdsvis 249 og 250 poeng, og vant selvsagt de to stevnene som samlet godt over 200 deltakere.

Han ble nummer fire i Oslo Open med 346 poeng etter å ha vært med på en høydramatisk omskyting, mens det ble 346 poeng på Østrestevnet. I Askerstevnet ble det 247 poeng. Med andre ord en knallsterk skytehelg av Peter Sørli.

– Det har vært en vannvittig bra helg. Etter Margrethe-kjeden i Danmark har jeg kuttet litt ut skytingen, men trent godt fysisk. Først sist søndag tok jeg fram Saueren for å trene mot stevnene her. Det ser derfor ut som jeg har truffet fysisk. Rent skyteteknisk har jeg noe å gå på, forklarer han.

– Med tanke på helgens resultater vil det si at konkurrentene skal få det tøft framover?

– He-he, svarer Peter Sørli.

Oslo Open var han også nær seier, men hadde marginene litt mot seg.

– Det var små marginer, der vi alle fem kunne vunnet. Men da holdt det ikke, forteller Greipstad-skytteren.

Ågotnes til topps

I 15-meterstevnet til Oslo Østre var det årets skytterprins, John-Olav Ågotnes, som var aller råest. Han skjøt 349 poeng. Det samme som toer Simon Kolstad Claussen fra Høland/Bjørkelangen og treer Halvor Thrane Svendsen fra Rælingen, men med flere innertreff.

Her var det med nærmere 900 skyttere, så man kan trygt si at det var folksomt med DFSere i Oslo i helgen.

Nilsen vant

I Askerstevnet på 15-meter var det hjemmeskytteren Roger S. Nilsen som vant med 248 poeng. Med 16 innerblinker var han best foran Trond Inge Rødland fra Klepp og Gøran Helgesen fra Valnesfjord, også de med 248 poeng. Peter Sørli ble nummer fire.

Nærmere 500 skyttere deltok på dette stevnet.

Alle resultater

Resultater fra Norma Open finner du her.

Resultater fra Oslo Open finner du her.

Resultater fra Moss og Våler finner du her.

Resultater fra Skiptvet finner du her.

Resultater fra Østrestevnet til Oslo Østre finner du her.

Resultater fra Askerstevnet finner du her.