Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Rinde skjøt 350 poeng

Lise Margrethe Rinde nådde en milepæl, da hun skjøt 35 tiere i Strandebarm miniatyren. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Skyttertalentet Lise Margrethe Rinde klemte til med imponerende 350 poeng på 15-meterstevnet til Strandebarm skytterlag i helgen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Allerede i bilen på vei til Strandebarm-miniatyren merket hun at dagsformen var bra. Sammen med tre andre studentskyttere i Åsane/Hordvik gledet de seg til stevnet.

– Selvsagt tenkte jeg ikke på at jeg skulle skyte 350 poeng, da det er noe du tar underveis. Fulgte samme vanlige rutiner jeg har fått gjennom treningene i høst, forteller en svært glad Lise Margrethe Rinde til Norsk Skyttertidende, som kom som et skudd i årets banesesong som ble avsluttet tidligere i høst.

Mye mengdetrening

Ungjenta har trent godt i hele høst sammen med de andre studentene som holder til i Åsane/Hordvik. 

– Vi har trent to-tre ganger i uka med stevner. Vi har også skutt en del stevner i regi av Norges Skytterforbund. Dette for å få primært mengdetrening på stående, forklarer hun og legger til:

– Det har vært veldig godt å trene med andre for motivasjonen.

Rolig på standplass

Under gjennomføringen på 15-meterstevnet i Strandebarm gikk det godt fra start.

– Jeg var veldig rolig på standplass, selv på stående. Klarte å konsentere meg om hvert enkelt skudd, selv om jeg merket at spesielt ett skudd gikk litt lengre vekk enn de andre. Det skuddet ble 10,0 poeng, sier hun.

På knestående valgte hun å stille seg i høy kne-stilling. 

– Derfor ante jeg at jeg kom til å komme for høyt. Noe som var en god beslutning. Det ble to høye tiere og resten lavere. På grunnlaget hadde jeg heller ikke puls eller var nervås. Koste meg med hvert enkelt skudd. Ble veldig glad da jeg så 250 poeng på monitoren, sier hun til Norsk Skyttertidende.

Aldri høyere puls

Hadde skyttertalentet hatt god kontroll på pulsen og nervene ble det annerledes på finaleomgangen.

– Jeg har faktisk aldri før lørdag hatt så mye puls på en omgang innendørs. Likevel greide jeg 8 sentrumstiere, sier hun og legger til:

– Det skal sies at jeg trodde niende skuddet var en større trekker, men mer enn litt glad for at den gikk inn.

Hun er strålende fornøyd med 350 poeng. Det har hun ikke maktet tidligere.

– Selvfølgelig er jeg kjempeglad og stolt over resultatet. Dette måtte jo rapporteres til pappa med en gang og jeg tok en telefon. Skyting er vanvittig gøy når man får det til så godt, men det beste med skytinga er alle folka i miljøet, avslutter Lise Margrethe Rinde.

Rinde vant stevnet foran klubbkamerat Øyvind Lønning, som skjøt 346 poeng. Nummer tre ble årets skytterprins, John Olav Ågotnes fra Sartor med 345 poeng.

Resultater fra Strandebarm-miniatyren finner du her.