Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

360 ungdommer til Numedal

Ungdomsstevnet i Numedal er for ungdommene på deres premisser. Her et arkivfoto fra noen år siden. FOTO: Arrangøren

Det blir skytterfest i Numedal. Hele 360 deltakere er påmeldt til Ungdomsstevnet i Numedal kommende helg.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Ungdomsstevnet har en lang tradisjon, der arrangørene setter ungdommen i fokus. Skytterstevnet er kun for ungdommen, alle blir nevnt og alle får premie etter ei helg fylt med skyting og sosialt samvær.

Arrangørene er Flesberg, Rollag og Veggli og Sigdal Skytterlag. De har lagt ned masse dugnadsinnsats for å kunne ønske i overkant av 360 ungdommer velkommen til skytterhelg i Numedal.

Startet med sammenslåing

– Ungdomsstevnet startet i sin tid som et resultat av at de tre skytterlagene i Flesberg kommune ble slått sammen. De gamle lagene Lyngdal, Laugen-Svene og Flesberg hadde hver sin bane, og det kom opp et forslag om å utnytte denne banekapasiteten i et samlet stevnet. Det var banen i Lyngdal og Flesberg som ble arena for det første Ungdomsstevnet. 25 skudd på hver bane, og finale i Flesberg for de beste i hver klasse. Alt unnagjort på en dag, forklarer Ola Fosshaug i arrangørstaben.

Snart ble det flere deltakere. Stevnet måtte utvides til å gjelde hele helga, og i 2005 ble nabolaget i nord, Rollag og Veggli, med som medarrangør. Da ble den ene 25-skudden flyttet fra Lyngdal til Veggli, men finalen har hele tida blitt arrangert i Flesberg.

Flere tilbud

De senere år har stevnet blitt utvida med flere tilleggs skytinger som «tidsfordriv»: ei litt utradisjonell feltløype, samt felthurtig og stang. Fra 2014 ble også Sigdal skytterlag medarrangør, med hovedansvaret for stang/felthurtig skytinga. Stang- og felthurtigskytinga er tilpasset så alle klasser kan delta, også med kaliber .22.

Stevnet arrangeres i 2015 for 21. gang!

Etter 2 x 25 skudd, skal de 16 beste i hver klasse skyte omgang. Her blir hver enkelt skive anvist på «Kjell Kristian Rike-metoden», med spente skyttere oppe ved lerretet og mikrofon med stevnespeaker som intervjuer.

- Medaljene i stevnet deles ut på 60 skudd, og henger således høyt i prestisje å ha på medaljetavla på rommet hjemme, forklarer Fosshaug.

Vil du lese mer om Ungdomsstevnet er det bare å gå inn her.