Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Moland nådde en milepæl med 350

Jan Kåre Moland skjøt i helgen 350 poeng på 15 meter. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Jan Kåre Moland har trent godt i hele høst. I helgen skjøt Drangedal-skytteren 350 poeng på 15 meter for første gang.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det var under Otto Flågans Minnestevne i Sigdal han nådde en ny milepæl som skytter. Det på utendørsprogram.

– Det er førte gang jeg skyter 350 poeng på et stevne. Har kun gjort det på trening innendørs tidligere, smiler han og forteller at formen har vært god i høst.

– Jeg har trent godt siden slutten av oktober. Har ligget på 200-300 skudd i uka i snitt. I tillegg føler jeg at kvaliteten på treningen har vært bedre enn tidligere, så da er det moro at resultatene blir deretter.

God uke

Drangedal-skytteren skjøt 348 poeng samme dag under et stevne i Søndre Modum. Dessuten noterte han 347 poeng i Sauherad for en uke siden samt 346, 247 og 248 poeng i ulike stevner i Oslo-området sist helg.

– Jeg skjøt 349 poeng i to stevner i januar, men har ikke maktet det i høst. Nærmest var i Mælum for noen uker siden der jeg hadde 249 poeng etter 25-skudden, men endte på 347 poeng, forklarer han.

Jan Kåre Moland har vært og er en av de beste skytterne i landet. Imidlertid har han hatt litt utfordringer med skuddreddhet.

– Jeg trives veldig godt med 15 meter skyting og liten rekyl, men synes likevel skyting med 6,5 kaliber er artigere. For meg er 15 meter skyting trening til felt- og banesesongen, forteller han.

Enklere å kontrollere

Han har tro på at skuddreddheten blir enklere å kontrollere kommende sesong.

– Jeg har god tro på at det skal bli bedre kommende utendørssesong, selv om det trykker litt ekstra under skytedressen på større stevner. Både fordi jeg håper å få trent bedre enn de siste årene, men også fordi jeg har begynt å trene litt mentalt. Har blitt flinkere til å gjennomføre alle skuddene likt. Det er på den mentale biten jeg har mest å hente, påpeker han.

LS og Nordisk

I 2016 har Jan Kåre Moland to hovedmål. Det er Landsskytterstevnet i Målselv og Nordisk mesterskap i Sverige.

– Jeg har ikke noen målsetting når det gjelder poeng og plasseringer. Målet er heller å ha noen optimale gjennomføringer på standplass. Klarer jeg det så er jeg fornøyd uansett poengsum, forklarer han.

Resultater fra Otto Flågans Minnestevne i Sigdal finner du her.