Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Sørskogbygda til topps

Ungdomsskytterne i Sørskogbygda kan smile over seier i Østlandscupen for ungdommer. FOTO: Moss og Våler skytterlag

Sørskogbygda vant foran Sigdal og Jondalen, da finalen i Østlandscupen for ungdommer ble avviklet i Våler.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Sørskogbygda skytterlags ungdomsskyttere var best gjennom hele finalen, som ble skutt på den flotte banen til Moss og Våler skytterlag.

De innledet med 1.745 poeng på 35-skudden. Sigdal ble nummer to med 1.729 poeng og Jondalen nummer tre med 1.719 poeng. Foran superfinalen fikk de to førstnevnte skytterlagene henholdsvis to og ett bonuspoeng.

Tidlig grep om seieren

Sørskogbygda holdt tidlig grep om tetplassen også i den avsluttende finalen. Allerede etter to skyttere tok de ledelsen med 5,2 poeng. Til slutt ble det en klar seier med hele 8,3 poeng ned til Sigdal. Totalt sto de igjen med 530,6 poeng. Sigdal stoppet på 522,3 poeng, mens Jondalen oppnådde 511,5 poeng.

Beste skytter i superfinalen ble Herman Lobben (J) fra Sigdal med 106,9 poeng. Han var 0,3 poeng foran Anders Nedgården (J) fra Sørskogbygda.

Ådal best i B-cupen

Ådal var best i B-cupen med 1.720 poeng. De fikk da med seg det ene bonuspoenget som var i B-cupen til superfinalen. Nordbygda/Rand var 11 poeng bak og fikk 1.709 poeng.

Ådal var imidlertid klart best i finalen. De ledet tidlig med 13,2 poeng, men Nordbygda/Rand imponerte mot slutten og kneppet inn noen poeng. Det resulterte i 511,9 poeng mot 504,3 poeng i favør Ådal.

Resultater fra Superfinalen i Øslandscupen finnes her!

Resultater fra innledende 35-skudd i Østlandscupen finnes her!

Bilder og reportasje fra finalen finnes også på Moss og Vålers hjemmeside!