Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Nyttig ledersamling

Roger Nilsen informerte om Dovrefjellcupen under ledersamlinga

Torsdag 18.juni var samlet til ledersamling på Tolga. Frammøtet var bra i denne uvanlig varme sommerkvelden. Lagene bes merke seg fristene for å komme med synspunkt på Dovrefjellcupen (9.juli) og at de som vil/kan arr. SM felt 2020 bør melde seg brennfort!!!!

Det kommer et referat senere som sendes lagene og som vil bli lagt ut på denne hjemmesida.

Kort fra møtet:

1. Skytebaneregisteret.

- Skytebanekontakt Morten T Steen orienterte. Innen 2020 må alle lag påse at de har oppdaterte og godkjente skytebaneinstrukser.

- Lagene må sjekke skytebaneregiseteret for eget lag på VK-lag 

2. Ny våpenforskrift:

- Nå føreslår departementet å innføre krav til alarm for alle skytevåpen og ammunisjon som ikkje oppbevarast i lokale som enten er busett eller bemanna på kvardagar.

Dessuten: - skyttarorganisasjonar kan erverve og ha inntil 15 komplette skytevåpen, som kan brukast i organisasjonen sine godkjente skyttarprogram. 

Plombering: Alle lag bør rydde i sine våpen før 1. oktober dersom det er våpen som ønskes plombert. Utrangerte våpen kan fortsatt leveres til lensmannskontoret. De har plikt til å ta i mot slike våpen uten kostnad.

3. Regelverket

- Lagene bør gjøre seg en formening om regelverket for lagskyting 15m. Det går på at det skal være to klasser: Kl. 3-5/e.jr. og alle andre klasser med eller uten krav om kneskytter.

4. Terminliste

- oppbygning: skal en her legge fram en "blåkopi" som samlagets forslag eller skal en tenke nytt? Lagene bes her komme med reaksjoner når terminlsietforslaget sendes ut. 

Hvem skal vi legge forholdene til rette for? Elite eller bredde?

Ut fra dette:

Hensynet til rekrutteringsskytterne:

Vi må legge forholdene mer til rette for rekrutteringsskytterne som er vel så opptatt av det sosiale som av å skyte flest mulig stevner. Det er viktig å få til et miljø hvor rekrutteringsskytterne fra flere lag treffes og trives sammen.

- Samarbeid på tvers av lagene for å øke rekrutteringen i samlaget.

- Er det lokale stevnetilbudet bra nok? Kunne nabolag samarbeidet om treninger f.eks. en gang i måneden? 

Trippelstevner: Dte var en viss skjepsis til trippelstevnet- ikke minst av hensyn til rekr.skytterne og i alle fall de som faller utenfor skoleferien. 

Andre stevnetyper: 

- burde man hatt cupskytinger (lag) for ungdom osv?

- burde det vært lagt mer vekt på interne stevner i samlaget som først og fremst fungerer for rekrutteringsskytterne.  

- midtukestevnet med opplegg a la Antibakstevnene i vår

4. Dovrefjellcupen

Roger Nilsen innledet: Hva med DC – fungerer den i sin nåværende form? Antall stevner, stevnearrangører osv. – i det hele konseptet rundt DC, styret osv.

Det er ulike meninger om hvordan DC fungerer. 2 andre samlag har kommet med sine synspunkter og NØ oppfordres til å gjøre det samme.
Det som diskuteres er antall stevner, fordeling av stevner mellom samlagene, geografisk spredning, DC «tar» deltakere fra andre mindre stevner, stevner er ikke lenger «rundt» Dovrefjell.
Målsettingen med DC var å samle stevner av høy kvalitet rundt Dovrefjellplatået.

Det ble sagt at uten DC ville det vært lite feltskyting i NØ. Samlinga ga på den måten sin fulle oppslutning om Dovrefkjellcupen. 
Det var enighet om at det er kvalitet på stevner som må vektlegges. Videre en rettferdig fordeling mellom samlagene. Det kan godt være mindre stevner i samlagene samtidig med et DCstevne, det er ikke alle som ønsker å kjøre langt. Det ble poengtert at det er frivillig å delta på stevner.

DC er et tilbud og er et godt produkt som må videreføres. Det ble stilt spørsmål rundt avsluttende omgang eller ikke. Noen ønsket dette, mens andre mente dette ikke gikk grunnet flere stevner samme dag. Siden feltskyting er avhengig av vær og vind oppfordres alle arrangører til å ha en plan «b» i tilfelle mye vind og vær.

Skytterlagene oppfordres til å komme med sitt syn på DC med tanke på form, antall hold, skudd, kjente/ukjente hold, antall stevner og innhold innen 3 uker fra 18. juni, dvs 9. juli. Samlaget vil så sy sammen en uttalelse på vegne av lagene

5. Satsingsgruppa vs ungdomsgruppa. Hvor går grensen mellom gruppene og hvem har ansvaret? Tore Lunsæter innledet. Stein sa litt om satsningsgruppa, Sponsor BF-Bygg v/ Gunnar Bråten sa noe sett fra sin side.  


Samlagets oppgave er å se til at det drives rekrutteringsarbeid i det enkelte lag samt arrangere samlinger. Ansvaret for rekruttering ligger i det enkelte lag. Det er mange små skytterlag med begrenset antall rekrutter. Samarbeid om rekruttering mellom lagene bør sterkt vurderes. Samtidig er det viktig å stille krav til foreldrene. Det er behov for lokale instruktørkurs. Rekrutteringsarbeidet er ikke bare teknisk skyting, vel så viktig er det sosiale ved siden av. Det ble hevdet at trippelstevner hindrer rekruttering, det blir skyting og kjøring og lite sosialt. Samlagsinstruktørene er lite brukt- bruk dem.


Satsingsruppa eller som den egentlig heter Team Boligpartner Senior – ble til som følge av vedtak under ombudsmøte på Lonås. Målet var å få bedre seniorskyttere, som igjen skulle fungere som forbilder for rekruttene. Gruppas leder Stein Graneng informerte. 

Team Boligpartner Seniorer åpen for alle i alder 18-25 år. Samlinger hver 14. dag og der er de for å trene, ikke å bli trent. Det er inngått kontrakt med alle som er med i gruppa og der framgår det at de skal være en ressurs for ungdomsutvalget.

Når det inngås en avtale med en sponsor må avtalen følges opp. Slik Boligpartner ser det er målet en elitesatsing. All idrett har slik topp.

Det må påsees at avtale logoer er til stede, dvs. montert på alle gevær. Dette er den enkelte skytters ansvar.

6. Økonomi i samlaget– kort orientering ved kasserer Jon Egil Bakken. Regnskap ajour per 28. Mai. Utestående fra 2018-19 er nå stort sett kommet inn. Jon Egil oppfordret alle til å betale når de fikk faktura. Det bør ikke være nødvendig med stadige purringer.

7. ØM – her må regelverket tilpasses dagens praksis. Politiet er mer tilbakeholdne med å godkjenne stadig nye feltareaner og «gjenbruk» må derfor aksepteres.

8. Covid-19. Nye retningslinjer finnes på DFs sine hjemmesider, alle oppfordres til å følge med. Skytterkontoret har sendt forespørsel om nødvendigheten av egne skytematter, men inntil videre beholdes de. Plakat «Trygg skytebane» må være synlig på alle baner.

9. Det nye tilbudet Hjemme-LS finnes det opplysninger om på DFS hjemmesider. Les disse og følg dem. Det ble stilt spørsmål om det ikke gikk an å samarbeide lagene om felles skyting.

10. Jegerapp – også denne er omtalt på DFs hjemmesider.

11. Samlagsstevner - gjennomføring - felt og bane. Lonås ønsket ikke å gjennomføre samlagsstevnet felt

Andre arrangører forespørres. Det må være et mål å få gjennomført samlagsstevne felt også i 2020.

For Web.ansvarligs egen risiko og regning: Hva med sommerfelten på Røros?

12. På spørsmål om det er behov for slike ledersamlinger framkom det ønske om samling ved behov

H.T. / H.S.