Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Koronatiltak i Nora skytterlag

Redaksjonen tar med noen tips fra Nora skytterlag ift dette med Koronatiltak. Dette ment som et eksempel da det ikke er mulig å sammenligne direkte fra lag til lag. Det viktigste er jo at hvert enkelt lag tar en gjennomgang av sine rutiner.

Det vikstigste for oss - og det tror jeg er et nyttig tips - sier Egil Wikan i Nora,  - er å ha en felles og ansvarlig holdning til dette både innad i laget og utad i forhold til eksterne skytterne og publikum. Med utgangspunkt i de smittevernsregler som er utarbeidet av DFS, har vi tatt en gjennomgang av våre interne og eksterne rutiner der vi har gått gennom hvordan vi må gjøre dette rent praktisk.

I tillegg valgte vi å tenke lenger enn til ega trening, slik at tiltakene blir felles også for åpne stevner.

1. Omkledning. Vi måtte erkjenne at vår garderobe som vi har brukt for alle til nå, ikke holdt mål og vi har lett fram tre alternative garderober. Den disponible kapasiteten måtte her være tilstrekkelig for skytterne på standplass og ett lag til, dvs. det dobbelte antallet

2.Standplass. Her måtte vi går ned fra 7-8 skiver til fem ut fra kravet om avstand mellom hver skytter. Det blir berøringsforbud på skjermen og zoominga blir stilt og skal ikke endres. 

3. Sosialt rom/visning. Her måtte vi seksjonere kafeteriaen og flytte en skjerm slik at det ble en skjrnm pr. seksjon. 

4. Påmelding/resultatoppheng. Begge deler måtte flyttes og holdes adskilt for å hindre opphoping og nærkontakt. 

5.  Personlig utstyr. Her legger vi opp til at hver enkelt skytter må ha med seg nødvendig og personlig utstyr fra gang til gang, så som hørselvern, ev. skytehanske etc. 

Skyteskole. Her har DFS vedtatt egne regler som ikke er så omfattende som referert ovenfor Les mer om dem her.