Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Klart for AntiBac-karusellen

- Vi har fått klarsignal om å starte opp med stevner på samlagsnivå. Da starter vi umiddelbart med det vi kaller en Antibac-karusell lørdag 9. mai på Tynset og Alvdal, følger på fredag kveld og lørdag 15.-16. mai, sier leder i Nord-Østerdal skyttersamlag Harry Tjernstad.

- Opplegget blir til mens vi går, men vi tar sikte på å skyte hver lørdag fram til 15. juni da det kommer nye bestemmelser fra Regjerningen.

Vi går nå ut med et tilbud til lagene våre om å melde seg som arr. av stevnene, men vi vil prioritere de lagene som står oppført på den ordinære DFS-lista. Det som foreløpig er klart, er at vi starter med Tynset og Alvdal lørdag 9. mai. De sto oppført på den opprinnelige terminlista fra DFS, men må nå redusere til kun skyttere fra eget samlag.

Rask på avtrekker’n

Skytterne i distriktet har lenge ventet på sjansen til å slippe til med stevner under denne koronakrisen. De nye koronatiltakene fra regjeringen som ble lagt fram onsdag ble umiddelbart fulgt opp av vedtak i Norges Skytterstyre der det ble gitt anledning til stevner på samlagsnivå under gitte forutsetninger.

Og da gikk det ikke mange timene før det første forslaget til stevner og karusell lå på bordet, sier Harry Tjernstad. Etter litt att og fram er nå opplegget klart der gjeldene smittevernreglene må følges nøye opp sammen med det sett regler som Det frivillige Skyttervesen sjøl har vedtatt.  I praksis betyr 1metersregelen at det bare kan skytes på annenhver skive, at det ikke er tillatt å røre monotoren og at det ikke blir servering eller annen bruk av skytterhusene.

Antibac-karusell

Karusellen som må betraktes som en ren treningskarusell uten premiering, men der skytterne må betale vanlig arr. avgift. Det arbeides for en form for registrering sammenlagt.

Streng fortolkning

Skytterstyret har i denne saken lagt seg på en streng fortolkning av de rammevilkårene som Regjerningen har satt. De har vedtatt et sett regler som de arr. skytterlagene må følge, sier Harry Tjernstad. I tillegg er det nødvendig å minne om at de som ikke føler seg helt frisk, må denne gangen ikke reise på stevner. I tillegg minner jeg om punktet om at alle som befinner seg på skytebanen i anledning disse stevnene, plikter å føre opp navn og tidsrom på et oppslag som hvert enkelt arr. plikter å slå opp. Dette av hensyn til sporing av ev. smitte.

Påmeldinga blir via DFS.no. 

Vi minner om smittevernreglene for DFS som du her