Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Arkivgjennomgang

Lokal arkivar Iver Nymoen og samlagsleder Harry Tjernstad nede i arkivlokalene på gamle Kvikne S-lag

Arbeidet med å sikre og samle historiske data for Nord-Østerdal Skyttersamlag pågår. Alle årsmeldingene er intakt og vil etter hvert ble scannet inn og lagt ut på nettet.

Arkivet for dokumenter befinner seg meget trygt og godt i kjelleren på S-laget på Kvikne. Dette ble sjekket og gjennomgått i går av vår lokale arkivar Iver Nymoen sammen med samlagsleder Harry Tjernstad og Webansvarlig i samlaget Hans Sollid Neste fredag blir det møte med Anno Museum på Tynset for å drøfte samordning og lagring av bl. a. protokoller og billedstoffet. 

Protokollene befinner seg sikkert i Narjordet under Stein Narjords overåking.

Alle var tilferds med fortsatt å ha dette dokumentlageret her på Kvikne. Webansvarlig i samlaget Hans Sollid fant i alle fall det han var ute etter, protokollen med årsmeldingene fra starten i 1954. Her hadde daværende samlagsformann og ordensmann til fingerspissene John Westgård den 9/4-06 samlet alle årsmeldingene sirlig i en protokoll. I tillegg har Jon skrevet et resyme for årene 1954 -2000 som allerede ligger ute på hjemmesida, år for år. Dette skal danne grunnlaget for scanning av alle årsmeldinger for publisering på nettet.

Her er den første årsmeldinga fra 1954 undertegnet av legendariske Jon Trøan 22.12.1954. Da kunne Jon Trøan trygt gå julefeiringa imøte. 

1954 årsmelding.pdf