Hopp direkte til Søk

Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Gull til Jonas – knuste de andre på omgangen

Da rekruttene inntok standplassen på landsdelskretsstevnet for Viken II i Hobøl hadde Jonas Sørli Runhovde det nest beste utgangspunktet. Med 245 var han ett poeng bak ledelsen. Jonas skjøt en glitrende omgang på 99, og holdt unna for alle som lå bak, og da var det bare anvisninga av den siste skiva igjen. Skytteren på skive en var litt uheldig, og endte på 92 på omgangen, og Jonas kunne dermed strekke armene i været som Viken II mester.

De holder det i familien. Sist Rygge fikk en Viken II mester var når Jonas’ niese, Julie Nyborg vant juniorenes baneskyting etter hard konkurranse med Julie Paulsen Johannessen.

Hvem følger opp? Kanskje onkel Jan Andre skal intensivere treninga, og satse mot et Viken II mesterskap i 2024?

Erik Aas-Hveem i eldre rekrutt var også finaleklar med sine 248 poeng, men flere skyttere hadde 250. I finalen ble det 98 poeng, 346 og 12. plass i mesterskapet. Tre skyttere stoppet på 350.

Erik var også med på Østfolds lag i samlagsskytinga, men hverken han eller de andre på laget hadde «dagen», og Østfold ble nr 4 med 383 poeng, seks poeng bak vinnerlaget fra Akershus, men bare ett poeng bak Oslo. Erik hadde 96 på sin serie.