Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Jan Andre og Jonas med 30 treff og klare for feltfinaler

Jan Andre Runhovde leverte en glitrende feltrunde, og kom inn på 30/19. Foreløpig er han nr 22 av de 80 skytterne som har 30 treff, men i NM finalen strykes innertreffa fra hovedrunden, da er det bare innertreff fra de 12 finaleskudda som teller. Jan Andre har feltmedaljen fra tidligere, og i tillegg til selve NM tittelen skyter han for en ny stjerne.

Også resten av runden var bra, minneskyting 58, Stang 19 og felthurtig 9,23 sekunder. Det er raskt på felthurtig, men ikke raskt nok til en ny TV-finale på torsdag. Han har jo en slik finale på merittlista fra tidligere.

Mer oppsiktsvekkende var det at rekrutten Jonas Sørli Runhovde også prikket inn 30 treff med 15 innertreff. Med svært liten erfaring i feltskyting holdt han hodet kaldt og skjøt seks treff i alle de fem holda. Imponerende, og i feltfinalen gjelder det samme for han – alle med 30 treff stiller likt. Skal det bli medalje kreves det nok treff også på alle 12 finaleskudda, og de fleste av dem i innertreffen. Det er bare å ønske lykke til.

Lilly H. Madsen imponerte også med 28/14, også hun i rekruttklassen, og med svært liten felterfaring. På minneskytinga hadde hun 57 mot Jonas sine 55 poeng.

Når vi snakker om å imponere så er det nok pappa Magnus Madsen som leder den kåringen. Førsteklassingen banket inn 28/14 på sin feltrunde, og selv om denne klassen skyter alle hold liggende er det likevel knallbra. I skrivende stund er han helt oppe på sjetteplass i klassen, som ikke skyter finale. Thomas Andersen stoppet på 13 treff, men han hadde treff i alle fem figurene.

Vårt største medaljehåp i forkant av stevnet var nok Erik Aas-Hveem i eldre rekrutt, men på banen buttet det i mot. Starten ble tung, men som Roy i V55 viste han sitt sanne jeg på ti-skudden med 100 poeng, men 246 var nok langt under ungguttens forhåpninger. Feltskyting neste!

Thomas Runhovde skjøt også baneskyting i dag, og stoppa på 226 poeng i klasse to.

Jan Håkon Jørgensen har også skutt feltskyting i klasse fem, men 26/12 duger ikke i denne konkurransen. Miriam Bjerklund i samme klasse startet med 58 på minneskytinga, men etter åtte treff på tre felthold pakket hun sammen og gikk hjem. Hun var mer eller mindre tvangspåmeldt på felten, og etter dagens opplevelse er nok ikke Jan Andre noe nærmere tilgivelse for det stuntet.