Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Roger fikk hard kamp om tittelen

På pallen. Fra v. nr. 2 Martin Strypet, mesteren Roger Nilsen og tredjemann Hans Runar Kojedal

Roger Nilsen fikk hard kamp om samlagsmestertittelen i Dalsbygda i går. Unggutten Martin Strypet fra Alvdal var bare poenget bak. Ellers var det jentenes dominans i eldre rekrutt og rekrutt som satte en fint preg på stevnet som gikk i strålende vær.

For med dobbeltseier i rekruttklassa og firdobbelt i eldre rekrutt må dominansen resultatmessig sies å være total..

I rekruttklassa gjelder fortsatt regelen om at «slekt skal følge slekters gang» med Heidi Sofie Sandnes Rynning fra Røros på topp foran Emma Heidtmann fra Nora på andreplass. Her var det Linus Brennhaug fra Tynset som fikk seg tildelt det tredje trinnet på seierspallen.

I eldre rekrutt bryter Emma Olea Eide fra Tynset denne «regelen», og det er kanskje det mest imponerende. For disse seks jentene og flere med dem i disse to klassene har muligheter til å skape seg et miljø seg mellom som vil holde dem til skyttersporten i åra framover.

Men også lonåsingene står på som bare det. De hadde 12 skyttere total på standplass, derav åtte rekrutteringsskyttere når vi tar med Martin Løvhaug i kl. nybegynner ung.

Her er det i alle fall all runn til å gi honnør for de respektives hjemmelag for godt arbeid

Favorittseiere

I junior var Jørn Strypet, Alvdal best, men her har Solan Henningsmo, Dalsbygda fått opp dampen, skjøt en flott omgang og var bare poenget bak. Og midt oppe i det hele hadde Solan ansvaret for påmeldinga slik at han til tider fungerte i denne jobben med skytterjakka på.

I veteranklassene var Per Gunnar Bakken som ventet best i V65, men Hans Sollid, Alvdal fikk hard konkurranse i V73. Her hadde Bjørn Rosvold skutt 250 med hele 22 indre i innledningen og hadde dermed taket på det hele. Dessverre ble det en nier for mye på omgangen til å kapre seieren.

 

Mobiliserte

Lonås skytterlag viste at de kan dette med å mobilisere til samlagsstevnet ved å stille med hele 12 skyttere på standplass. Dette bør stå som et eksempel for mange andre lag.

Travle tider

For arr. Dalsbygda skytterlag ble det en flott dag med flott vær, men det var ingen som gikk direkte arbeidsledig av de mer sentrale arrangørene. Spesielt stevnelederen Kennie Ryen fikk kjørt seg fra minutt til minutt. Spesielt etter at et bål blusset opp på morgenen og røykla 100meter slik at sikten ble for dårlig noe som ga en times utsettelse. Men det er godt gjort av ei bygd både å arr. Os-cup i fotball og samlagsstevne nesten side ved side samme dag slik det var på søndag. Dalsbygda skytterlag kan i alle fall prise seg lykkelig over at stevnet gikk i finværet på søndag og ikke i drittværet på lørdag.