Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Oppsummering etter LS i Evje

Samlagslaget ungdom. Fra v Emma Olea Eide, Solan Hennigsmo, Julie Østgård og Jørn Strypet

Totalt deltok det 4258 skyttere. Fra Nord-Østerdal deltok det .. skyttere derav var Tynset laget med flest deltakere med .. skyttere. Resultatmessig var dette et LS mer på det jamne. Vi fikk tre skyttere opp på pallen: en på bane der Torbjørn Halvorsen fra Ø.Rendal ble nr. 7 med 350. De to andre kom på skogsløp der Ingvar Brohaug, Alvdal ble nr. 2 i kl. A og i junior der Jørn Strypet ble nr. 3.

 

Ellers fikk Erland Haugen, Røros stjerne på bane med 344 og Ingvar var som nevnt beste lokale skytter på grovfelten med sin 32.plass, noe som ga stjerne. Stjerne også til Einar Westum, Tynset (89) og sist men ikke minst medalje til Torgeir Graneng, Tynset (97).

20 års jubilant

Her er det en spesiell grunn til å stoppe litt med den prestasjonen Ingvar Brohaug leverer med en andreplass i kl. A – og det gjør han med 50 år på baken. Da har Ingvar tatt medalje på bane, felt og skogsløp som den første i Nord-Østerdal.

Ingvar presterte også å bli beste lokale skytter på grovfeltfinalen (nr. 32). Her vant han 30-skuddeb i kl. 4.

At han i tillegg ble skytterkonge på samme sed for 20 år siden forteller at dette var et spesielt stevne for jernmannen som kommer fra Folldal, i mange år bosatt på Alvdal.

Historisk

Gina Helstad fra Ø.Rendal skjøt på andre etappe på samlagslaget i kl. 3-5. Dermed er hun trolig også den første kvinnelige skytteren som har skutt samlagsskyting for Nor-Østerdal. Men her er redaktøren mer usikker. Sikkert er det i alle fall at den samme Gina var beste individuelle skytter på bane i kl. 5-3 under LS i Førde i 1997.

Nære på

Når skytterhistorien skal skrives er det kanskje ikke riktig å ta med de som var nære på.

Men allikevel: Hadde Jørn Strypet skutt sin 100 serie under samlagsskytinga for ungdom, hadde laget vunnet til tross for at rekruttene tapte to poeng. Men her banket Solan Henningsmo inn 100 på sin junioretappe og dermed fikk han endelig vist hva det bor i han.

… og hadde ikke Idar Moseng skutt en bom på 30 skudden i V65, hadde han blitt nr. 2 etter den enst beste omgangen i denne klassa med 12/10.

 Alle resultater fra LS finner du her

 

Vi etterlyser fortsatt flere bilder som kan sendes til hans.sollid@fjellnett.no eller på andre plattformer. 991 65 97