Hopp direkte til Søk

Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Tidenes skyteprestasjon!

Kim Andre Lund stod for tidenes norske prestasjon av en DFS-skytter da han i dag ble nordisk mester i skyting.

Kim Andre Lund vant nordisk mesterskap med tidenes skyteprestasjon. 348 poeng er helt rått og nærmest uvirkelig!

Kim Andre Lund vant nordisk mesterskap med tidenes skyteprestasjon. 348 poeng er helt rått og nærmest uvirkelig! Husk internasjonal skive og ”svenskefinale” med 5 kne og 5 stå!

Etter at han hadde skutt 248 poeng på innledende skyting og tatt 6 poengs ledelse himlet publikum med øynene på Gjesdal. Når han fulgte opp med 100 poeng i finalen ble det stille. Var man vitne til tidenes norske skyteprestasjon!

Svaret er selvfølgelig JA! Med seriene 50 – 48 – 50 - 100  tok han ledelsen hele 6 poeng foran Jan Kåre Moland før finalen. På 241 poeng fulgte den nordiske mester i liggende, Roger Ottosen og bronsemannen i samme øvelse, Tobias Lillekvelland. Den voldsomme prestasjonen til Lund kan illustreres med at han skjøt 100 poeng med 7 innertiere i grunnlaget! 25-skuddsresultatet var for øvrig 3 poeng over gjeldende mesterskapsrekord! Før finalen var det sjudobbelt norsk før Martin Gustavson fra Sverige som fulgte på 8. plass.

Kim Andre fortsatte altså å imponere i finalen og etter 50 poeng i knestående, skjøt han 5 sterke tiere i stående. Foran det nest siste skuddet kunne han klare seg med en 7-er for å bli nordisk mester, og da hadde han altså ett skudd igjen! Sluttpoengsummen på 348 poeng var 5 poeng høyere enn gjeldende nordiske rekorden!

Kim Andre vant til slutt med 15 poeng foran Jan Kåre Moland som tok sølvet. Det måtte omskyting til for å avgjøre bronsemedaljen. Til slutt ble det tidobbelt norsk og en helt makaløs lagseier.